Chrome-extensie helpt bij delen specifieke website-passages 2020-06-22T10:29:04

BeFunky: opmaakmogelijkheden

YouTube: kanaal maken

Chrome-extensie helpt bij delen specifieke website-passages

Chrome-extensie helpt bij delen specifieke website-passages

Google heeft een nieuwe extensie voor zijn Chrome-browser uitgebracht met de naam Link to Text Fragment. Daarmee kun je links naar websites genereren die naar een specifiek deel van de pagina verwijzen. Wie de link ontvangt, hoeft de passage daardoor niet zelf nog op te zoeken.

Het werkt als volgt. Voeg de Link to Text Fragment-extensie aan je Chrome-browser (versie 80 of hoger) toe. Je ziet er nu een icoontje van terug naast de adresbalk, maar daar hoef je verder niets mee te doen. Selecteer een deel van een tekst op een willekeurige website en klik er op met de rechtermuisknop. Kies de optie Copy Link to Selected Text.

Je ziet nu dat de geselecteerde tekst in het geel is gemarkeerd. Deel daarna de gekopieerde link met een ander. Diegene wordt gelijk naar de plek op de pagina gebracht waar de gemarkeerde tekst te vinden is. De functie doet wat denken aan die van YouTube. Ook daar kun je video's vanaf een bepaald punt laten starten door middel van een speciale url.

Alleen binnen Chrome

Het is wel van belang dat de personen waarmee je de link deelt, zelf ook Chrome gebruiken. Of een browser gebaseerd op Chromium, zoals de nieuwe Edge-browser en Opera. Firefox en Safari bieden er namelijk geen ondersteuning voor. Bekijk hieronder een video van de extensie in actie.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord