Chrome gaat Flash-advertenties blokkeren

© CIDimport

Chrome gaat Flash-advertenties blokkeren

Geplaatst: 28 augustus 2015 - 05:08

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:56

Redactie ID.nl

Opnieuw krijgt de Flash-player een flinke klap toegediend. Google heeft namelijk aangegeven dat de Chrome-browser binnenkort alleen nog maar Flash-advertenties afspeelt wanneer de gebruiker daar zelf voor kiest. Wil de gebruiker dat niet, dan worden advertenties gepauzeerd.

Die wijziging gaat per 1 september in. Google wil er op die manier voor zorgen voor Chrome sneller wordt en dat laptops zo langer mee kunnen gaan.

Actie ondernemen

Het gaat daarbij om advertenties in Flash-formaat, de beruchte flash-banners. Die worden in de nieuwe versie van Chrome gepauzeerd, en gebruikers moeten actief op een advertentie klikken om ze te zien bewegen.

Geen html5

De blokkade geldt alleen voor advertenties, en niet voor belangrijke Flash-elementen zoals video-spelers op een website. Ook advertenties in html5, de beoogde vervanger van Flash, worden niet geblokkeerd.

Onveilig

Flash ligt de laatste tijd erg onder voor, met name door hoe onveilig de plugin is. Onlangs bleek nog dat Flash actief door hackers werd uitgebuit, waarna er werd opgeroepen Flash uit te schakelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten