Chrome OS en Android smelten nog lang niet samen

© CIDimport

Chrome OS en Android smelten nog lang niet samen

Geplaatst: 22 maart 2013 - 08:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:18

Redactie ID.nl

Eric Schmidt heeft tijdens een interview aangegeven dat Chrome OS en Android nog lange tijd naast elkaar zullen blijven bestaan. Volgens geruchten zouden de twee binnenkort gaan samensmelten.

Nadat Andy Rubin bij Android vertrok en Sundar Pichai zijn taak overnam, werden de geruchten sterker dat de twee besturingssystemen zouden samensmelten. Dat komt omdat Sundar Pichai naast Android ook hoofd is van Chrome OS. Volgens Schmidt blijven de twee nog lang naast elkaar bestaan en zal het dus niet zo zijn dat een van de twee het veld moet ruimen omdat de andere populairder is (Android). Schmidt geeft aan dat Google kiest voor de techniek die de meeste toekomst biedt.


Chrome

Schmidt roemt vervolgens vooral Chrome (de browser dus) en dat lijkt ook de techniek die de meeste toekomst biedt. Google heeft de ontwikkeling van de browser volledig in eigen hand en brengt om de zes weken een nieuwe versie uit. Bij Android zijn ze afhankelijk van partijen als Samsung wanneer het gaat om het updaten van Android op de smartphones. Chrome werkt daarnaast ook nog cross-platform.

Aangezien Chrome dicht bij Chrome OS ligt, lijkt het er wel op dat Google, ondanks het grote marktaandeel van Android, uiteindelijk toch meer in Chrome en Chrome OS ziet dan Android. Tijd zal het leren, de besturingssystemen blijven volgens Schmidt dus in ieder geval nog een tijd naast elkaar bestaan. Maar wat is een ‘very, very long time’ in deze snelle industrie?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten