Chrome OS en Android smelten nog lang niet samen 2013-11-04T15:41:35

Twitter 7 jaar

Microsofts 120-inch 4K tv

Chrome OS en Android smelten nog lang niet samen

Chrome OS en Android smelten nog lang niet samen

Eric Schmidt heeft tijdens een interview aangegeven dat Chrome OS en Android nog lange tijd naast elkaar zullen blijven bestaan. Volgens geruchten zouden de twee binnenkort gaan samensmelten.

Nadat Andy Rubin bij Android vertrok en Sundar Pichai zijn taak overnam, werden de geruchten sterker dat de twee besturingssystemen zouden samensmelten. Dat komt omdat Sundar Pichai naast Android ook hoofd is van Chrome OS. Volgens Schmidt blijven de twee nog lang naast elkaar bestaan en zal het dus niet zo zijn dat een van de twee het veld moet ruimen omdat de andere populairder is (Android). Schmidt geeft aan dat Google kiest voor de techniek die de meeste toekomst biedt.


Chrome

Schmidt roemt vervolgens vooral Chrome (de browser dus) en dat lijkt ook de techniek die de meeste toekomst biedt. Google heeft de ontwikkeling van de browser volledig in eigen hand en brengt om de zes weken een nieuwe versie uit. Bij Android zijn ze afhankelijk van partijen als Samsung wanneer het gaat om het updaten van Android op de smartphones. Chrome werkt daarnaast ook nog cross-platform.

Aangezien Chrome dicht bij Chrome OS ligt, lijkt het er wel op dat Google, ondanks het grote marktaandeel van Android, uiteindelijk toch meer in Chrome en Chrome OS ziet dan Android. Tijd zal het leren, de besturingssystemen blijven volgens Schmidt dus in ieder geval nog een tijd naast elkaar bestaan. Maar wat is een ‘very, very long time’ in deze snelle industrie?


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord