Chrome treedt op tegen sites met schimmige advertenties 2018-11-07T11:26:00

Oppo RX17 Pro en RX17 Neo onthuld voor Nederlandse markt

Browser Slimjet: ingebouwde extra’s

Chrome treedt op tegen sites met schimmige advertenties

Chrome treedt op tegen sites met schimmige advertenties

Met de komst van Chrome-versie 71 volgende maand treedt Google harder op tegen websites die zich schuldig maken aan misleidende advertenties. Alle online reclame wordt op dergelijke sites geblokkeerd, waardoor hun inkomsten opdrogen.

Het betreft dan bijvoorbeeld sites met pop-ups die een kruisje tonen om de advertentie weg te klikken, maar die er juist voor zorgen dat je alsnog naar de geadverteerde site doorklikt. Of reclame die transparant is zodat je er per ongeluk op klikt, iets wat Google 'onverwachte klikgebieden' noemt. Vergeet ook niet afspeel- en downloadknoppen die als enige doel hebben om je naar malafide sites te lokken.

Bedenktijd

Google houdt een database bij van sites die zich schuldig maken aan dit soort praktijken. Beheerders hebben 30 dagen de tijd om de schimmige advertenties te verwijderen voordat ze daadwerkelijk op de zwarte lijst komen en de maatregelen ook voor hen gelden.

Chrome blokkeert al langer reclame die als irritant wordt ervaren, zoals advertenties die geluid afspelen. Nu richt het bedrijf zijn pijlen ook op advertenties van een gevaarlijkere orde, want met enige regelmaat kom je via deze weg terecht op phishing-sites of websites die malware aanbieden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord