Chromecast te bedienen met je afstandsbediening

© CIDimport

Chromecast te bedienen met je afstandsbediening

Geplaatst: 17 maart 2015 - 10:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:05

Redactie ID.nl

De Chromecast is een erg handig apparaat, maar je moet de slimme tv-stick wel met je smartphone blijven bedienen. Google haalt dat obstakel nu echter weg, en laat je de Chromecast bedienen met je afstandsbediening. Dat zou werken op apps als Netflix en YouTube.

Die toevoeging zit in de laatste update van de slimme hdmi-stick. Daar zitten wel wat restricties aan, want de bediening op afstand werkt niet op alle tv's. Je moet er wel een recent model voor hebben.

Protocol

Om de bediening mogelijk te maken, gebruikt Google namelijk een extra protocol dat alleen in nieuwere tv's zit. Dat protocol stuurt tv-signalen ook naar de hdmi-poort toe. Op die manier kan een Chromecast je infraroodsignaal van de afstandsbediening 'lezen'. Je moet dat protocol mogelijk wel eerst activeren - HowToGeek.com heeft daarvoor een handige workshop gemaakt.

Bediening

Met de afstandsbedieningsfunctie kun je series of films op pauze zetten en weer afspelen, en je kunt naar de volgende aflevering gaan. In theorie moet je via de afstandsbediening dezelfde opties kunnen kiezen als je met de smartphone zou kunnen - ook het instellen van ondertiteling valt daar bijvoorbeeld onder.

Mogelijkheden

Google wil zelf niets kwijt over de functie, waardoor het onduidelijk blijft wat er allemaal mogelijk is. Op Reddit is inmiddels een discussie ontstaan over de verschillende opties.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten