Clouddiensten populair onder jongeren en hoogopgeleiden

© CIDimport

Clouddiensten populair onder jongeren en hoogopgeleiden

Geplaatst: 4 november 2014 - 10:22

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:14

Redactie ID.nl

35 procent van de Nederlanders slaat tegenwoordig bestanden op in de cloud. Vooral jongeren en hoogopgeleiden makken er graag gebruik van, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het enthousiasme voor online opslag heeft onder meer te maken met het feit dat diensten als Dropbox en Google Drive vaak gratis worden aangeboden op smartphones en tablets. Clodgebruikers bezitten dergelijke apparaten vaker dan mensen die nog geen bestanden online opslaan.

Foto's en tekst

Nederlanders slaan vooral foto's online op: 90 procent geeft aan cloudopslagdiensten daarvoor te gebruiken. Ook tekstbestanden, spreadsheets en presentaties gaan veel de cloud in. Muziek- en filmbestanden worden relatief weinig geüpload. 

Driekwart van de ondervraagden geeft aan vooral het gebruiksgemak belangrijk te vinden, waarmee ze bestanden kunnen delen tussen verschillende apparaten. Het onderzoek werd de afgelopen drie maanden afgenomen onder mensen van 12 tot 65 jaar of ouder.

Veiligheid

Daarnaast zijn er nog steeds mensen die geen cloudopslag gebruiken. Soms is dat omdat men niet van het bestaan van een dergelijke dienst afweet, maar vaker omdat er zorgen zijn over de privacy en veiligheid ervan. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten