Comic Relief Tweet kost Britse politica 15.000 euro

© CIDimport

Comic Relief Tweet kost Britse politica 15.000 euro

Geplaatst: 18 maart 2013 - 08:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:21

Redactie ID.nl

Een tweet heeft een lid van het Britse Parlement nogal op kosten gejaagd. Ze beloofde een Britse pond te doneren in het kader van Comic Relief voor elke retweet van dat bericht. De teller stond aan het einde op 14,268 retweets. De vrouw noemde zich een beetje Twitter-naïef maar gelukkig was ze nog wel zo slim om er een eindtijd bij te zetten.

Het goede doel Comic Relief is erg populair in het Verenigd Koninkrijk en elk jaar wordt de Red Nose Day-campagne gestart om geld in te zamelen voor het goede doel. Op deze dag worden er door vele mensen ludieke manieren verzonnen om geld in te zamelen voor het goede doel. Fiona MacTaggart van het Britse Parlement onderschatte de kracht van Twitter toen ze iedereen opriep haar tweet te retweeten en ze voor elke retweet een pond zou doneren aan het goede doel.

Hoewel ze zichzelf als een beetje Twitter-naïef bestempelt, was ze al wel van plan 10.000 pond te doneren aangezien ze een groot bedrag van haar vader had geërfd. Ze heeft aangegeven zich ook aan haar belofte te houden (zoals een parlementarier betaamt) en 14000 te doneren aan Comic Relief. Ondaks dat het 40% hoger uitviel dan ze had begroot, heeft ze geen spijt van haar actie. Het aantal retweets staat inmiddels al over de 19.000 maar een deel daarvan was dus te laat om in geld te worden omgezet.

Comic Relief Tweet kost Britse politica 15.000 euro-16324899

© CIDimport

[Via: BBC]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten