Computer besturen met je ogen dankzij Eyecan+ 2014-11-26T10:43:35

Microsoft zwaait Nokia uit met Lumia 535

Apple wil patent op aanpasbare voortgangsbalk

Computer besturen met je ogen dankzij Eyecan+

Geen toetsenbord en muis nodig

Computer besturen met je ogen dankzij Eyecan+ Bron: Samsung Tomorrow

Samsung introduceert Eyecan+, een apparaat dat je computers niet laat besturen met muis en toetsenbord maar met je ogen. De technologie is voornamelijk interessant voor mensen met een lichamelijke beperking.

Je plaatst de Eyecan+ onder de monitor en vervolgens leest de hardware welke kanten je opkijkt. Door te knipperen kies je opties uit een wiel, zoals bijvoorbeeld knippen, plakken, inzoomen, scrollen en verslepen.

Ook toetsencombinaties als Alt+F4 (venster sluiten) en Ctrl+P  (printen) zijn er aan te koppelen. Je hoeft er verder geen andere wearables voor te dragen.

Goede doelen

Eyecan+ wordt dan ook wel 'de oogmuis' genoemd. Samsung is niet van plan het apparaat in productie te nemen, omdat de afzetmarkt er voor te klein zou zijn. Een gelimiteerde oplage wordt echter wel beschikbaar gesteld aan goede doelen. 

Daarnaast wordt de broncode vrijgegeven, zodat andere ontwikkelaars de technologie in hun eigen producten kunnen toepassen.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord