Computer Idee Nachtwacht – Asus i3 laptop

© CIDimport

Computer Idee Nachtwacht – Asus i3 laptop

Geplaatst: 24 juni 2014 - 20:33

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:24

Redactie ID.nl

Voor lang niet elke klus is een zware notebook nodig, voor dagelijkse dingen als browsen, mailen, tekstverwerken enzovoorts volstaat ook een ‘low end’-notebook als deze instapper van Asus. Als dagaanbieding bij iBood gaat hij voor relatief weinig over de virtuele toonbank.

Merk: Asus

Type: X551CA-SX024H

iBood-aanbieding: klikkerdeklik!

De Asus X551CA-SX024H is een ideaal en betaalbaar laptopje ‘voor erbij’, voor de kids of voor op vakantie. Het is beslist geen high-end model, maar de Intel Core i3-procesor is zeker ook geen straf om mee te werken! Het aardige is dat de notebook verder over alle moderne features beschikt die u zich maar kunt wensen, inclusief een usb 3.0-poort. Ook HDMI en VGA ontbreken niet en 4 GB DDR3-geheugen geeft Windows 8 in 64-bits uitvoering voldoende ademruimte om soepel te draaien. Zelfs niet al te zware games zijn speelbaar dankzij de in de processor geïntegreerde Intel HD Graphics 4000-processor. Het 15,6 inch beeldscherm heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels, voldoende voor alle dagelijkse voorkomende klusjes maar minder geschikt voor bijvoorbeeld nauwkeurige fotobewerking. De ingebouwde draadloze adapter ondersteunt de wifi-n-standaard, dus voor trage verbindingen hoeft u zonder draadje niet bang te zijn. De bedrade kant van deze laptop moet het helaas wat rustiger aan doen, want Gigabit ontbreekt en is beperkt tot 10/100 Mbps ethernet. Mocht u de extra snelheid op een gegeven moment toch gaan missen, dan kunt u natuurlijk altijd een usb3 Gigabit adaptertje aanschaffen. Tot slot is de opslagcapaciteit van de harde schijf met 500 GB netjes te noemen. Kortom: een lekkere basisnotebook die voor de meeste niet-gamers verrassend snel zal blijken te zijn!

Opmerking: de dagaanbieding betreft de UK-versie, een verloopstekkertje voor Hollandse stopcontacten wordt meegeleverd. Nog een tipje ook dan maar, want als u wat snellers zoekt check dan even de secundaire dagaanbieding bestaande uit een refurbished notebook met i5-processor en 8 GB geheugen.

Reviews

Echt interessante reviews zijn er eigenlijk niet te vinden over deze budgetnotebook. Wel kunt u even een blik werpen op de testscores van hardwareinfo, maar de prijs-prestatieverhouding is natuurlijk het belangrijkst. Belangrijker in ieder geval dan wat losse scores die vanzelfsprekend laag uitvallen in vergelijking met high-end laptops.

 

Conclusie

Geen ultra-notebook met specs en framerates waar liefhebbers wild van worden. Wel een aardig maatje voor de dagelijkse klusjes en ideaal voor bijvoorbeeld op vakantie of als tweede laptop. De iBood-prijs van €359,95 (€365,90 inclusief verzendkosten) had wat ons betreft gevoelsmatig nog best een paar tientjes lager mogen liggen. Toch is het een nette prijs voor een basisapparaat met in ieder geval een harde schijf met fatsoenlijke opslagruimte, usb3 en een aardige i3-processor. De goedkoopste reguliere prijzen liggen veelal net iets onder de €500.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten