Computer Idee Nachtwacht – Icarus 3D-M2L 3D-printer

© CIDimport

Computer Idee Nachtwacht – Icarus 3D-M2L 3D-printer

Geplaatst: 4 juni 2014 - 20:32

Aangepast: 20 september 2022 - 07:40

Redactie ID.nl

Een wel heel bijzondere aanbieding vandaag bij iBood: een complete 3D-printer! Inclusief filamenten ofwel rollen plastic draad zodat u direct aan het printen kunt slaan. Hobbyisten, ontwerpers en kunstenaars sla uw slag!

Computer Idee Nachtwacht – Icarus 3D-M2L 3D-printer

Merk: Icarus

Type: 3D-M2L

iBood-aanbieding: klikkerdeklik!

 

Van hobbyisten en andere creatievelingen gaat het hart direct sneller kloppen zodra het onderwerp 3D-printen ter sprake komt. Met deze techniek is het mogelijk om 3D-objecten ‘af te drukken’, beter is het om te zeggen: laag voor laag op te bouwen. Ideaal voor bijvoorbeeld in de modelbouw waar u nu voortaan zelf uw eigen onderdelen ontwerpt én produceert. Daarbij geldt wel dat u bekend moet zijn met ontwerpen in een ontwerppakket zoals bijvoorbeeld AutoCAD. Niet dat u dát zeer dure softwarepakket nodig hebt (er zijn voldoende goedkope en zelfs gratis alternatieven), maar we noemen het om even te laten zien waar het om gaat. 3D-ontwerpen is natuurlijk net iets anders dan een A4’tje met tekst printen! Draait u uw hand niet om voor het betere technische tekenwerk, dan kan de iBood dagaanbieding in de vorm van de Icarus 3D-M2L 3D-printer u heel veel plezier bezorgen. En op termijn zelfs kosten besparen, want u produceert voortaan zelf alle onderdelen voor uw projecten! Ook de kunstzinnigen onder u kunnen hun hart uiteraard ophalen aan een machine als deze, want niets staat u in de weg om prachtige gecompliceerde sierraden of andere kunstobjecten te maken. Tot slot, voor de kenners: de Icarus 3D-M2L is gebaseerd op het meest populaire model van RepRap, de Mendel I2.

Review uit het veld

iBood is niet over één nacht ijs gegaan bij het opzetten van deze dagaanbieding. Sterker nog: er is een tijdje terug een demodag geweest van de Icarus en een selectie iBood-ers hebben de kans gekregen hun eigen ontwerp in 3D af te drukken. De testers waren unaniem onder de indruk van de mogelijkheden van het apparaat en overwogen de aanschaf van de printer. Vandaag kunnen ze opvallend betaalbaar hun slag slaan.

 

Conclusie

Het is misschien niet het prijskaartje dat u van een printer verwacht, maar deze Icarus is natuurlijk ook veel meer. Voor €599 (€607,95) haalt u feitelijk een complete miniatuurfabriek in huis waar u zelf baas over bent. De ‘L’ aan het eind van het typenummer geeft aan dat het de iets uitgebreidere versie betreft, waarbij wat extraatjes op het vlak van afwerking zijn meegeleverd. Denk aan bijvoorbeeld een kap voor de voeding en meer van dat soort dingen. De officiële adviewsprijs van deze variant bedraagt €990! Mocht u zich over de streep laten trekken, schroom dan vooral niet om te zijner tijd eens wat foto’s van uw creaties richting redactie te mailen!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten