Computer Idee Nachtwacht – Jabra limited edition Ink Treasure Revo wireless headset

© CIDimport

Computer Idee Nachtwacht – Jabra limited edition Ink Treasure Revo wireless headset

Geplaatst: 17 juni 2014 - 20:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:27

Redactie ID.nl

Met deze oersterke Bleutooth 3-headset kunt u genieten van draadloze en bedrade muziek in hifi-kwaliteit, tevens behoort handsfree bellen tussen de bedrijven door tot de mogelijkheden. Een mooie iBood dagaanbieding dus!

Merk: Jabra

Type: limited edition Ink Treasure Revo wireless headset

iBood-aanbieding: klikkerdeklik!

 

Bij draadloze Bluetooth-headsets is maar al te vaak een compromis gesloten tussen praktische inzetbaarheid en geluidskwaliteit. De limited edition Ink Treasure Revo wireless headset van Jabra is verre van een compromis, dankzij een combinatie van onder meer Bluetooth 3 en Dolby Digital Plus kan hier met recht gesproken worden van een Hifi-headset. Een ander punt waar Jabra aandacht aan heeft besteed is de ‘bouwkwaliteit’, de koptelefoon kan dus tegen een stootje dankzij onder meer een aluminium frame, stalen scharnieren en een uitgebreide serie tests. Het snoertje – te gebruiken als de ingebouwde via usb oplaadbare batterij onverhoopt eens een keer leeg is onderweg – kan een trekkracht van 15 kilo hebben en vallen vanaf 2 meter hoogte deert deze Jabra ook al niet. Echt een headset voor onderweg dus, waarbij de gebruiksvriendelijkheid niet uit het oog is verloren. NFC maakt koppelen van tussen koptelefoon en NFC-capabele smartphone of tablet een kwestie van even aantikken, muziek kiezen doe je door net als bij een draaitafel cirkeltjes over een oorschelp te draaien en een gratis appje in de vorm van een complete muziekspeler inclusief grafische equalizer zorgt voor de welbekende kers op de taart.

Reviews

Reviews zijn eigenlijk alleen van de ‘gewone’ (dus niet-limited) versie van de Revo te vinden en ze zijn allemaal positief. De Daily Mail is onder de indruk van de geluidskwaliteit: ‘The 40mm dynamic speakers pack some hefty low-end thump, with minimal distortion. Pitches take a slight hit - sounding slightly muffled, but are still able to cut through and overall sound-stage is impressive’. De microfoon van de headset beschikt over uitstekende ruis- en windonderdrukking, iets wat de reviewer van Dutchcowboys.nl eveneens constateerde: ‘Vandaag waaide het erg hard buiten, dus heb ik buiten geprobeerd een gesprek te voeren met de Revo Wireless. Ik kon mijn gesprekspartner prima verstaan, zonder enige vorm van ruis door het gesprek heen. Mijn gesprekspartner gaf ook aan dat 'ie mij goed en duidelijk kon verstaan, zonder geluiden van de wind’.

 

Conclusie

Bent u op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige headset, bijvoorbeeld ter vervanging van de standaard meegeleverde oordopjes bij uw smartphone of tablet dan lijkt ons deze Jabra een uitstekende keus. Dat iBood er een wel heel erg aanlokkelijk prijsje van heeft gemaakt qua dagaanbieding maakt kopen bijna een must. De dagprijs van €99,95 (€105,90 inclusief verzendkosten) is echt laag, zeker als u bedenkt dat de standaardversie van de koptelefoon voor maar liefst tenminste €175,85 (Knaldeals.com) over de toonbank gaat. De limited edition is niet alleen moeilijker verkrijgbaar, maar ook een stuk duurder.

Disclaimer5

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten