Computer Idee Nachtwacht – Pioneer BCS-HF818

© CIDimport

Computer Idee Nachtwacht – Pioneer BCS-HF818

Geplaatst: 22 mei 2014 - 20:57

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:30

Redactie ID.nl

De ‘multimediale’ iBood deal van de dag is deze keer een Blu-rayspeler met ingebouwde versterker en bijbehorende 2.1-speakerset. En de prijs is verdraaid verleidelijk…

Merk: Pioneer

Type: BCS-HF818

iBood-aanbieding: klikkerdeklik!

 

De Pioneer BCS-HF818 is een Blu-rayspeler met ingebouwde 2.1-versterker, feitelijk dus een soort van micro-home entertainmentset. Hoewel het apparaat in alweer 2011 is geïntroduceerd beschikt het over alle moderne mogelijkheden die u zich maar kunt wensen. Ten eerste worden zowel ‘gewone’ Blu-ray’s ondersteund, maar ook schijven met 3D-content worden moeiteloos afgespeeld. Om ook daadwerkelijk in drie dimensies te kunnen kijken is uiteraard ook een televisie nodig met 3D-weergave. Dankzij Wifi én support voor DLNA ontstaat een duizendpoot qua mogelijkheden, want hierdoor haalt u meteen een mediaspeler in huis die bijvoorbeeld vanaf uw NAS films en muziek af kan spelen. Kleine extraatjes als de optie om muziek-cd’s te rippen naar bestanden op een ingeprikte USB-stick zorgen voor een hoop extra lol. Omdat er slechts twee slanke speakers en een al even slanke subwoofer neergezet hoeven te worden neemt het systeem weinbig ruimte in. Dat is niet alleen prettig voor een ieder die niet al te veel chaos in de woonkamer wil, maar ook ideaal voor kleinbehuisden en ook slaapkamergebruik. Is de set overigens eenmaal draadloos aan uw thuisnetwerk gekoppeld, dan ontstaan er ook wat bescheiden internetmogelijkheden zoals het kunnen bekijken van Youtube-filmpjes of Picasa-foto’s.

 

Reviews

GebruikerW is positief over zijn BCS-HF818: ‘De bouw kwaliteit is prima. Wel een beetje plasticerig (e.g. de voetjes lijken van metaal, maar is plastic). De knoppen voelen en draaien echter goed. Het aansluiten was een fluitje van een cent, alsmede verbinden met het thuis netwerk op 5GHz via wireless N.In het begin is het wel wennen aan het geluid. Je hoeft er niet precies voor te zitten, want het geluid komt wat meer overal vandaan. Er zit voldoende geluid in om de huiskamer te vullen en de subwoofer maakt het geluid af. Er zitten meerdere audio settings op (standaard, vocaal, nacht, bass, loudness, etc.) die het geluid wat aanpassen. Je kan het de 3 speakers afzonderlijk nog wat verzwakken (alleen links en rechts) en de subwoofer ook versterken in de audio setup modus. Je hoort dan beurtelings een ruis en op de TV zie je welke box actief is’.

 

Omdat de BCS-HF818 niet echt een spraakmakend systeem is, maar gewoon een apparaat dat z’n ding doet zijn er nauwelijks (interessante) reviews over te vinden. Wel leren we op Testberichte.de dat de speakers extreem compact van opbouw zijn door een andere plaatsing van de magneten ten opzichte de van de speakerconus: ‘HVT steht für „Horizontal-Vertical-Transforming“. So tauft Pioneer einen Mechanismus, bei dem die Membranen und die Antriebsmagneten des Lautsprechers nicht wie normalerweise üblich auf einer Ebene liegen. Stattdessen sind die Magneten in einem 90°-Winkel zum Konus verbaut, wobei die horizontale Antriebskraft der Magneten in eine vertikale Bewegung der Membranen umgewandelt wird’.

 

Tot slot nog een tevreden bezitter, Nordo: ‘Eenvoudig te bedienen en aan te sluiten apparaat. Wifi-verbinding is snel geregeld. Ook mijn platenspeler, met ingebouwde voorversterker, aangesloten en goed te beluisteren. DVD-weergave is schitterend, Bluray volgt nog. De kleine luidsprekers geven een vol, ruimtelijk geluid, prima voor een 2.1 apparaat. Kortom: een aanrader’.

Of de Pioneer BCS-HF818 echt de moeite waard is hangt af van twee dingen: gebruikersdoel en prijs. Bent u op zoek naar een weinig ruimte innemende en toch aardig klinkende set met een goede beeldkwaliteit, dan is de eerste horde genomen en kunnen we wat dat betreft ook mede dankzij de vele mogelijkheden een positief koopadvies geven. Dan de prijs: bij iBood staat het setje vandaag in de aanbieding voor 269,95 (278,90 inclusief verzendkosten). Dat is een nette prijs voor een 3D Blu-raysysteem met ingebouwde versterker en bijbehorende speakers. Zeker als u bedenkt dat op bijvoorbeeld bol.com nog altijd 625 gevraagd wordt, wat toch echt wel een beetje teveel van het goede is voor dit wat oudere model. Een veel lagere prijs dan 549 bij QPlaza.nl zijn we niet tegengekomen en dat maakt deze deal van de dag wel heel interessant. Wat ons betreft is de iBood-prijs ook een realistische, meer dan dit bedrag uitgeven aan een model op leeftijd is gekkenwerk. Tegelijkertijd geldt dat u voor de genoemde 269,95 een koopje lijkt te pakken aan een veelzijdig systeem met alle moderne opties die u zich maar kunt wensen!5

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten