Computer Idee Nachtwacht – Samsung UE48H6500 48 inch smart tv

© CIDimport

Computer Idee Nachtwacht – Samsung UE48H6500 48 inch smart tv

Geplaatst: 3 juni 2014 - 20:47

Aangepast: 20 september 2022 - 07:50

Redactie ID.nl

Alleen al dankzij de speciale voetbalmodus is deze iBood dagaanbieding in de vorm van een veelzijdige Samsung smart-tv een must-have voor de komende WK-zomer. Vrees echter niet: ook de niet-voetbalfanaten kunnen veel plezier beleven aan het toestel.

Computer Idee Nachtwacht – Samsung UE48H6500 48 inch smart tv

Merk: Samsung

Type: UE48H6500

iBood-aanbieding: klikkerdeklik!

 

Allereerst is deze Samsung een capabele LED-televisie met een beelddiagoneel van 48 inch: niet te groot en niet te klein. Het toestel beschikt over alle toeters en bellen die van een moderne slimme televisie verwacht mogen worden, inclusief Full HD 3D-weergave via actieve brilletjes. Wat de UE48H6500 bijzonder maakt is de voetbalmodus, waarbij beeld en geluid helemaal aangepast worden aan deze dynamische sport. Beleef het WK alsof u zelf magistraal langs het veld zit in een betere positie dan menig coach, om het over publiek in duurbetaalde plastic kuipstoeltje maar helemaal niet te hebben. Het geluid klinkt vol en levendig, actie spat kleurrijk en haarscherp zonder wazigheden en streperigheid van het scherm. En als kers op de taart neemt de televisie zelf volautomatisch de mooiste momenten op, gebaseerd op hoe het publiek van zich laat horen. Dat betekent dat u na afloop van de wedstrijd als een baas nog eens rustig alle doelpunten (en andere spannende zaken) terug kunt kijken, in een soort van persoonlijke samenvatting.

Quadcore

Los van voetbalextraatjes treffen we nog meer aardigheidjes aan op deze tv, zo is bijvoorbeeld voorzien in een quadcore processor die apps sneller en soepeler dan ooit laat draaien. Tegelijkertijd maakt deze rappe processor ook zaken als spraakherkenning en in een oogwenk schakelen tussen apps en tv mogelijk. Koppeling met uw smartphone of tablet is snel geregeld, zelfs aan screen mirroring (ofwel het bekijken van het mobiele scherm in groot formaat op de tv) is gedacht. Speel films, muziek en foto’s af via DLNA of een ingeprikte usb-stick en koppel zo ongeveer elk draadloos slim apparaat (laptop, tablet en meer) draadloos aan de televisie. En tot slot is er nog de bijzondere afstandsbediening die u ofwel met een vingerbeweging ofwel ‘swipen’ bestuurt. Richt de remote op het scherm en zwaaien maar!

EU-model

Even opletten: de iBood-aanbieding betreft de EU-versie, wat betekent dat het toestel geschikt is voor Europa (jawel!). Echter: de UE48H6500 is niet specifiek geoptimaliseerd voor Nederland, wat betekent dat u bijvoorbeeld wellicht geen gebruik kunt maken van de ingebouwde smartcardlezer in combinatie met kabelaanbieders alhier (Ziggo, UPC enzovoorts). Kwestie van uitproberen, werkt het niet dan hebt u natuurlijk altijd uw settopbox nog die via HDMI ook schitterende beelden oplevert!

 

Reviews

Heel interessante reviews hebben we niet gevonden van deze tv, wat wellicht ook met het typenummer te maken heeft. Het landspecifieke typenummer wijkt vaak net weer iets af, wat zoeken naar de bekende naald in de hooiberg wordt. Samsung kennende zit het waarschijnlijk wel snor met de beeldkwaliteit en qua mogelijkheden zien we zéker geen beren op de weg.

 

Conclusie

Leuke tv met als enig minpuntje het feit dat deze EU-versie mogelijk niet zelfstandig werkt met Nederlandse kabelaanbieders, waardoor uw settopbox nodig blijft. Anderzijds geldt natuurlijk: die settopbox hééft u hoogstwaarschijnlijk al dus een echt onoverkomelijk drama is dat ook niet. Blijft over de prijs: die is met €749,95 (€758,90 inclusief verzendkosten) erg aantrekkelijk. En dat is inclusief twee 3D-brilletjes! De goedkoopste reguliere aanbieding vonden wij voor €799, maar dan zonder brilletjes. Wilt u die erbij dan kost het toestel (met één extra brilletje) €816. Kortom: de iBood-aanbieding van vandaag is weer scherp!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten