Computer Idee Nachtwacht – Sandisk Extreme USB 3.0 64 GB flash drive

© CIDimport

Computer Idee Nachtwacht – Sandisk Extreme USB 3.0 64 GB flash drive

Geplaatst: 6 juni 2014 - 20:47

Aangepast: 20 september 2022 - 07:50

Redactie ID.nl

Als u op zoek bent naar én veel én snelle draagbare opslag, dan is de iBood dagaanbieding bestaande uit een razendsnelle 64 GB USB 3.0 geheugenstick van SanDisk een ‘moetje'.

Computer Idee Nachtwacht – Sandisk Extreme USB 3.0 64 GB flash drive

Merk: Sandisk

Type: SDCZ80-064G-G46 (64 GB Extreme USB 3.0  Flash Drive)

iBood-aanbieding: klikkerdeklik!

           

Van opslagmedia krijgen we nooit genoeg. Letterlijk nooit genoeg, want om de één of andere reden raakt zelfs de grootste harddisk of riantste USB-stick uiteindelijk toch vol. Zal wel in dezelfde categorie verschijnselen vallen als die van de verdwijnende sokken, ofwel: na verloop van tijd is één helft van een sokkenpaar gewoon voorgoed weg en een beetje reserve is dus nooit weg. Een tweede probleem qua (externe) opslag is snelheid want hébt u eenmaal een ruim bemeten stick op de kop getikt, als deze tergend langzaam gegevens verwerkt is het ding feitelijk nog onbruikbaar. Met de Sandisk Extreme 64 GB USB 3.0 is het probleem van de snelheid in ieder geval op zeer overtuigende wijze opgelost; deze stick heeft een schrijfsnelheid van maar liefst 240 MB/s en een leessnelheid van 260 MB/s. En 64 GB voor een geheugenstick is beslist veel te noemen. Neem deze stick – dagaanbieding bij iBood – bijvoorbeeld mee op vakantie en hevel de foto’s van uw camera over naar de SanDisk, zo blijft de geheugenkaart van de camera lekker leeg en mist u nooit meer een mooi moment. Of neem een complete filmverzameling mee naar de camping, de keuze is aan u. De meegeleverde SecureAccess-software maakt ook het veilig versleuteld meenemen van privacygevoelige gegevens mogelijk en als extraatje krijgt u er ook nog 2 GB Secure Online Backup cloudopslag bij voor écht onmisbare bestanden.

Reviews

De snelle SanDisk stick komt bij Hardware Info als snelste uit de test, het betreft hier overigens wel een eervol gedeelde eerste plaats: ‘De twee snelste USB 3.0 sticks in de test zijn de Kingston DataTraveler HyperX 3.0 64GB en de Sandisk Cruzer Extreme 32 GB en 64GB’.

Ook PCStats is onder de indruk van de razendsnelle stick: ‘Built apparently on SSD class NAND flash, the Sandisk Extreme 64GB USB 3.0 demonstrated itself to be quicker than previous USB 3.0 flash drives PCSTATS tested, by a good margin in fact’. Elders in de review wordt hier overigens nog de tip gegeven om de stick volgens het NTFS-bestandssysteem te formatteren, een goed plan want hierdoor zijn ook bestanden groter dan 4 GB te bewaren (denk aan lange video-opnamen in Full HD-kwaliteit). Vergeet vóór de formatteeractie niet om eerst de meegeleverde softwaretools even veilig te stellen.

 

Conclusie

Een prijs van €39,95 (€42,90 inclusief verzendkosten) voor een USB 3.0 geheugenstick met 64 GB opslagruimte is niet veel. U krijgt heel veel stick voor uw geld, zeker als u bedenkt dat de laagste reguliere prijs die wij tegenkwamen €56 is. En tijdens de vakantie is wat extra draagbare opslag draagbare welkom, dus pak deze kans zouden we zeggen!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten