Computer Idee Nachtwacht – Wacom Bamboo Pen & Touch

© CIDimport

Computer Idee Nachtwacht – Wacom Bamboo Pen & Touch

Geplaatst: 27 juni 2014 - 20:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:21

Redactie ID.nl

Deze Wacom tekentablet is zowel met een zeer nauwkeurige pen alsook uw vingers te gebruiken, in het laatste geval ontstaat een multi-touch bedieningspaneel waarmee bijvoorbeeld de tegelinterface van Windows 8 eindelijk getemd kan worden. Vandaag als dagaanbieding bij iBood.

Merk: Wacom

Type: Bamboo Pen & Touch

iBood-aanbieding: klikkerdeklik!

Een digitale tekentablet is vele malen nauwkeuriger dan welke lasermuis ook. Niet vreemd dat dit accessoire dan ook al sinds de ‘computeroudheid’ gebruikt wordt voor al dan niet technisch tekenwerk of zeer nauwkeurig fotobewerken. Tegelijkertijd heeft diezelfde tekentablet ook zo z’n beperkingen als het gaat om de alledaagse bediening van de Windows gebruikersinterface: daar is hij eigenlijk té precies voor en dus blijft de muis veelal nog als tweede hulpje op het bureau rondzwerven. Met deze Wacom-tekentablet is de kans groot dat de muis na een tijdje echt van tafel verdwijnt, want naast een uiterst nauwkeurige tekenpenmodus behoort bedienen met uw vingers eveneens tot de mogelijkheden. Deze methode kent u ongetwijfeld van uw smartphone of tablet, wrijven, knijpen en meer zorgen voor allerlei snelle acties op het scherm. Daarmee is deze tablet een multifunctioneel invoerapparaat te noemen, waarbij de drukgevoelige tekenpen voor het precieze (teken)werk gebruikt wordt en de touch-functionaliteit voor de bediening van de pc.

Reviews

De conclusie van hardware.info vat deze tekentablet eigenlijk perfect samen, vandaar dat we hem even onbeschaamd overnemen: ‘De Bamboo Fun & Touch van Wacom is een tekentablet met uitgebreide mogelijkheden. Hij heeft veel meer te bieden dan de standaard bediening van een muis. Door de duidelijke uitleg kun je er makkelijk en snel mee aan de slag, al zul je wel even moeten wennen aan de penbesturing. Met grafische ontwerpen en tekeningen biedt dit tekentablet ook uitgebreide mogelijkheden door de drukgevoeligheid van de pen. Als je graag de wereld van het tekenen met een tablet wilt ontdekken dan is dit product voor gemiddeld negentig euro zeker een optie’.

 

Conclusie

Deze toch alweer een paar jaar ‘oude’ tekentablet is eigenlijk nu pas – na de komst van Windows 8 écht interessant geworden, het kan soms raar lopen. Met héél hard zoeken moet de tablet vanaf een Euro of 45 zijn te vinden, voor zover het apparaat nog via de reguliere verkoopkanalen verkrijgbaar is. Daarmee is de iBood-dagprijs van €29,95 (€35,90 inclusief verzendkosten) wel heel erg aantrekkelijk en hebt u nu de kans om goedkoop kennis te maken met de uitgebreide mogelijkheden van een teken- én touchtablet in één. Aanradertje, wat ons betreft.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten