Computer Idee nodigt u uit voor tv-kijken via Joost

© CIDimport

Computer Idee nodigt u uit voor tv-kijken via Joost

Geplaatst: 8 mei 2007 - 09:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 21:45

Redactie ID.nl

De online televisiedienst Joost wordt nu getest en deelname is nog beperkt. Goed nieuws: Computer Idee geeft uitnodigingen weg! Joost is een veelbelovende en bovendien gratis dienst die gerenommeerde zenders in goede kwaliteit aanbiedt.

De online televisiedienst Joost wordt nu getest en deelname is nog beperkt. Goed nieuws: Computer Idee geeft uitnodigingen weg!

Joost is een veelbelovende en bovendien gratis dienst die gerenommeerde zenders in goede kwaliteit aanbiedt. De ontwikkeling van het programma is vorig jaar begonnen en komt uit de koker van Niklas Zennström en Janus Friis, ook bedenkers van Kazaa en Skype.

In elk geval nog tot aan de zomer is Joost in testfase; om te kunnen kijken moet u eerst een uitnodiging van een mede Jooster bemachtigen. Goed nieuws: Computer Idee kan een beperkt aantal bezoekers zo'n uitnodiging sturen. Wilt u worden uitgenodigd, hoeft u alleen maar een e-mailtje te sturen aan Computer Idee met als onderwerp

Joost. Uit de inzendingen trekken wij de gelukkigen, die nog deze week een uitnodiging zullen ontvangen! Inzenden kan tot donderdag 10 mei om 14:00 uur. UPDATE: DE ACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN. WINNAARS KRIJGEN BERICHT.

Joost is software, waarmee u via peer-to-peer (p2p) tv kunt kijken. Het aanbod is nu nog beperkt tot buitenlandse content, maar de verwachting is dat uiteindelijk ook Nederlandse programma's zijn te zien. Bij p2p wordt de benodigde bandbreedte niet verkregen van een centrale server, maar van de gebruikers. De software van de gebruiker fungeert zelf namelijk ook als een server, waarbij iedere kijker een deel van het signaal aan medekijkers beschikbaar stelt. De bandbreedte neemt dus toe in plaats van af, naarmate meer mensen naar hetzelfde kijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten