Computerspel bewijst: Oranje beter af zonder Kalou

© CIDimport

Computerspel bewijst: Oranje beter af zonder Kalou

Geplaatst: 8 mei 2006 - 09:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:09

Redactie ID.nl

Uit een simulatie van het WK uitgevoerd door game-tijdschrift Power Unlimited met het Playstation 2-spel Pro Evolution Soccer 5 blijkt dat Oranje beter af is zonder Kalou. Uit het 2 weken lang durende onderzoek komt verder naar voren dat het Nederlands elftal sowieso slecht zal presteren.

Computerspel bewijst: Oranje beter af zonder Kalou

Uit een simulatie van het WK uitgevoerd door game-tijdschrift Power Unlimited met het Playstation 2-spel Pro Evolution Soccer 5 blijkt dat Oranje beter af is zonder Kalou. Uit het 2 weken lang durende onderzoek komt verder naar voren dat het Nederlands elftal sowieso slecht zal presteren. In totaal heeft het gamesmagazine tien WK's gesimuleerd, vijf maal met Salomon Kalou en vijf maal met Dirk Kuyt in de basis. De resultaten logen er niet om. Met Kalou in de basis wist Oranje zich niet één keer te kwalificeren voor de volgende ronde. Er werd over het algemeen gelijk gespeeld tegen Servië (1-1 en 0-0) en Ivoorkust (1-1, 0-0 en een keer 2-2) en verloren van Argentinië (2-1, 2-0 en 3-1). Eén keer verloren 'we' zelfs van Ivoorkust (2-1).

Stond Dirk Kuyt in de basis, dan bracht het Nederlands elftal het er overigens niet veel beter vanaf. Er was één gesimuleerd WK waarin Oranje de eerste ronde overleefde om vervolgens in de tweede ronde te stranden op Spanje (2-1)


We mogen dus, afgaande op wat deze simulatie laat zien, blij zijn als Oranje de eerste ronde weet te overleven. Duidelijk is in ieder geval dat de prestaties van het Nederlands elftal niet afhangen van één enkele speler, zeker niet van iemand van het kaliber Kalou.

Om het WK te simuleren maakte Power Unlimited gebruik van de de Cup-mode van Pro Evolution Soccer 5. Aangezien Togo en Trinidad en Tobago ontbreken in dit spel, werden hiervoor twee kleine onbelangrijke teams ingevuld. Alle wedstrijden duurden een half uur en de enige keren dat er ingegrepen moest worden was om geblesseerde spelers te wisselen.

Bij alle wedstrijden werd de volgende 4-3-3 opstelling gehanteerd:
Doel: Van Der Sar
Verdediging: Van Bronckhorst, Opdam, Ooijer, Boulahrouz
Middenveld: Van der Vaart, Cocu, van Bommel
Aanval: Robben, van Nistelrooij, Kalou / Kuyt

Pro Evolution Soccer 5 wordt door de gamespers gezien als hét voetbalspel. Dit omdat de spelbeleving zeer dichtbij het echte voetbal komt en de kunstmatige intelligentie zeer goed is geïmplementeerd. Ook is er voor PES5 gekozen voor deze simulatie omdat de spelers van Oranje zeer goed naar het spel zijn over gezet. Waarbij de vaardigheden en de mogelijkheden van iedere speler overeen komen met de 'echte' voetballers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten