Consumentenbond: Pas op met kwaaltjes googlen 2017-06-07T16:10:10

Nederland in top 5 snelste 4G-netwerken

Audio en video downloaden met VSO Downloader

Consumentenbond: Pas op met kwaaltjes googlen

Consumentenbond: Pas op met kwaaltjes googlen

Veel mensen raadplegen bij kwaaltjes tegenwoordig eerst Google en stappen daarna eventueel pas naar de huisarts. Toch moeten we daar voorzichtig mee zijn, meldt de Consumentenbond.

De consumentenrechtenorganisatie deed onderzoek naar de juistheid van medische informatie online. Eén op de vijf deelnemers stuitte daarbij op aandoeningen die helemaal niet aan de orde waren. Wie eigenlijk last heeft van het carpale-tunnelsyndroom, zou daardoor bijvoorbeeld kunnen denken dat hij of zij de ziekte van Parkinson heeft. En wie wel eens duizelig is, leest dat de bloeddruk niet in orde is of er een tekort aan zuurstof is. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Verkeerde conclusies

Het gevaar hiervan is dat men zelf conclusies trekt en zonder tussenkomst van een huisarts misschien aan de verkeerde medicatie gaat. 57 procent van de 4500 deelnemers aan het onderzoek zoekt symptomen op internet op om het juist zelf op te willen lossen. Een op de drie ondervraagden gaat uiteindelijk alsnog wel naar de huisarts. 80 procent van de deelnemers heeft in het verleden wel eens symptomen gegoogled. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord