Consumentenbond: 'Update snel je onveilige Foscam-camera'

© CIDimport

Consumentenbond: 'Update snel je onveilige Foscam-camera'

Geplaatst: 13 juli 2018 - 05:24

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:36

Redactie ID.nl

Dat de beveiligingscamera's van Foscam eenvoudig te hacken zijn, blijkt opnieuw na onderzoek van de Consumentenbond. Dit is te verhelpen door een firmware-update uit te voeren, wat handmatig moet gebeuren.

In een nieuwe video toont de Consumentenbond hoe eenvoudig het is om op een camera van Foscam in te breken. Hackers kunnen code injecteren in een malafide website en je daar naartoe lokken. Zodra je de site in kwestie bezoekt, kan men de camera overnemen en op afstand meekijken.

Voor dit lek heeft Foscam inmiddels een firmware-update uitgebracht. Maar als eigenaar van zo'n camera moet je dat maar net weten - enkel een rood bolletje in het instellingenscherm van de app laat weten dat er een upgrade klaar staat. Foscam zegt dit te gaan verduidelijken. Zoals het er nu voor staat, is een camera nieuw uit de verpakking standaard vatbaar voor het lek.

Maatregelen

Dit lek is aanwezig in 56 verschillende modellen en 2 soorten babyfoons van het merk. Eerder concludeerden we hier ook al dat niet alleen de beveiliging van Foscam-camera's op losse schroeven staat, maar ook die van Eminent- en Alecto-camera's. Koop je een nieuwe security-cam? Installeer dan altijd de nieuwste firmware en verander ook het standaard wachtwoord ervan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten