Crematie live op internet te volgen

© CIDimport

Crematie live op internet te volgen

Geplaatst: 22 februari 2006 - 12:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:19

Redactie ID.nl

Dela biedt voortaan de mogelijkheid om crematie plechtig-heden live via internet te volgen en vast te leggen op dvd.

Crematie live op internet te volgen

Dela biedt voortaan de mogelijkheid om crematie plechtig-heden live via internet te volgen en vast te leggen op dvd. Daarmee speelt Dela, aldus de uitvaartorganisatie, "in op de maatschappelijke trend, dat 'herinneren' steeds belangrijker wordt voor veel mensen." De live*-internetuitzendingen maken het bovendien mogelijk om mensen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn bij de plechtigheid, deze toch te laten meemaken. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om mensen die slecht ter been zijn en mensen personen die in het buitenland wonen.

De uitvaartplechtigheden kunnen in het crematorium Rijtackers in Eindhoven en op aanvraag in de crematoria van Helmond, Geleen en Heeze live worden vastgelegd door discreet opgestelde camera’s. Deze zijn gericht op de kist, de spreker en de aanwezigen. Tijdens de plechtigheid staan plasmaschermen in de ceremonieruimte en in de aula, waarop de aanwezigen de uitvaart kunnen volgen. De beelden worden afgewisseld met sfeerbeelden en dankwoorden.

Na de uitvaart biedt Dela de mogelijkheid tot montage van filmbeelden van de uitvaart. De nabestaanden kunnen zo bijvoorbeeld achteraf zien wie er allemaal aanwezig waren. De opgenomen beelden kunnen worden aangevuld met filmmateriaal, foto’s of belangrijke documenten zoals diploma’s en onderscheidingen.

* Hmmm, een wellicht wat ongelukkige woordkeuze in dit verband

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten