Cryptominer ontdekt in YouTube-advertenties 2018-01-29T09:45:29

DDoS-aanvallen leggen sites ABN, ING en Rabo plat

Lettertypen installeren wordt makkelijker in Windows 10

Cryptominer ontdekt in YouTube-advertenties

Cryptominer ontdekt in YouTube-advertenties

Online advertenties die de processor van bezoekers aanboren om cryptovaluta te delven, duiken telkens vaker op. Ook op plekken waar je het niet zo snel verwacht, zoals bij YouTube.

Security-onderzoekers van Trend Micro ontdekten de zogeheten cryptominer in advertenties op YouTube, die daar volgen hen al twee weken ongestoord zijn gang kon gaan. Op het moment dat iemand YouTube bezoekt, zorgde een script in de advertenties ervoor dat zijn processor op volle toeren ging draaien. 

Op die manier worden ongezien cryptomunten aangemaakt voor de adverteerder. Maar omdat de cpu zo erg wordt belast, kunnen internetgebruikers merken dat hun pc trager reageert. Het heeft ook impact op de levensduur van de processor en het stroomverbruik. Google heeft de malafide advertentie inmiddels verwijderd.

Wat kun je er tegen doen?

Bepaalde adblockers bieden inmiddels standaard bescherming tegen cryptominers, maar niet allemaal. Daarom is het aan te raden om een aparte extensie te installeren die specifiek gericht is op het herkennen en tegenhouden ervan, zoals No Coin. Ook antivirus-programma's maken telkens vaker melding van verdachte activiteiten op dit gebied.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord