Cyanogen brengt aantal CyanogenOS-apps uit 2015-11-12T11:52:15

Onderzoek: gezinnen bewaren belangrijke documenten het liefst op papier

Review: Oxboard

Cyanogen brengt aantal CyanogenOS-apps uit

Die waren voorheen nog exclusief

Cyanogen brengt aantal CyanogenOS-apps uit

Cyanogen heeft de standaard-apps die het op zijn CyanogenOS-besturingssysteem levert vrijgegeven voor alle CyanogenMod-gebruikers. Gebruik je die laatste, bijvoorbeeld op een oude telefoon, dan kun je nu gebruik maken van dezelfde apps als OnePlus One-gebruikers.

Cyanogen(OS/MOD)

Cyanogen is het bedrijf dat CyanogenMod maakt, een speciale open source ROM die te downloaden is voor veel telefoons. Handig als je bijvoorbeeld niet die zware schil van Samsung wil gebruiken. Sinds een jaar of twee maakt Cyanogen echter ook CyanogenOS, een native besturingssysteem genaamd CyanogenOS. Dat wordt standaard geleverd op telefoons zoals de OnePlus One, of de nieuwe telefoons van WileyFox.

Personaliseren

Op CyanogenOS zitten een paar handige apps, waarmee je je telefoon heel kunt personaliseren. Die apps waren echter niet te downloaden op andere telefoons, maar daar komt nu verandering in.

De apps

Het bedrijf heeft een aantal van die apps online gezet, zodat ze voor iedereen met CyanogenMod te downloaden zijn. Dat betekent dat je de apps ook kunt gebruiken op Samsung-telefoons of andere toestellen waar je je eigen CyanogenMod op hebt geïnstalleerd. Het gaat onder andere om de volgende apps:

Theme Chooser (om iedere app een ander thema te geven)
Theme Store (waar je themes kunt kopen voor je hele systeem)
AudioFX (een equalizer waar je al je muziek in kunt aanpassen)
Cyanogen Accounts (waar je een custom 'find my phone'-optie kunt inschakelen en instellingen kunt bewaren)
Gallery (een foto-app)
Dialer met TrueCaller-integratie (een telefoon-app waarmee je telefoonnummers kunt herkennen en blokkeren)
Boxer-email (een nieuwe mail-client)

Installeren

Je moet daarvoor wel de nieuwste versie van CyanogenMod gebruiken, CM12.1 (die is gebaseerd op Android 5.1.1 Lollipop). Je kunt de apps bovendien niet downloaden in de Play Store, maar wel via deze website. Als je wilt weten hoe je apps installeert buiten de Play Store om, dan kun je deze workshop volgen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord