Cybercrime wordt zwaarder bestraft

© CIDimport

Cybercrime wordt zwaarder bestraft

Geplaatst: 31 mei 2006 - 10:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:06

Redactie ID.nl

De Nederlandse regering verzwaart de straffen die staan op computer-criminaliteit. De Eerste Kamer heeft voorstellen hiertoe van Justitie-minister Donner goedgekeurd.Op het - opzettelijk - binnendringen bij computersystemen staat nu een maximale gevangenisstraf van een jaar.

Cybercrime wordt zwaarder bestraft

De Nederlandse regering verzwaart de straffen die staan op computer-criminaliteit. De Eerste Kamer heeft voorstellen hiertoe van Justitie-minister Donner goedgekeurd.

Op het - opzettelijk - binnendringen bij computersystemen staat nu een maximale gevangenisstraf van een jaar. Hetzelfde geldt voor het verspreiden van virussen, spam en andere malware. Als bij de digitale inbraak ook nog informatie wordt ontvreemd of gekopieerd, geldt een straf van maximaal vier jaar.

Tot op heden was computerinbraak pas strafbaar als daarbij bewust een vorm van beveiliging was doorbroken, eventueel middels een kraakhandeling of gebruik van een valse identiteit. Die vereisten zijn nu niet meer van toepassing waardoor kijken gelijk kan staan aan kraken.

Bron: Computable

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten