Cybercriminelen knoeien met 10.000 sites tegelijk

© CIDimport

Cybercriminelen knoeien met 10.000 sites tegelijk

Geplaatst: 13 maart 2008 - 12:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 19:21

Redactie ID.nl

Volgens McAfee hebben cybercriminelen afgelopen nacht met meer dan 10.000 websites geknoeid. Consumenten die een van die sites bezoeken, lopen het risico besmet te worden met malware. De aanval is een van de grootsten in zijn soort. De websites zijn met een code veranderd, waardoor bezoekers ongemerkt naar een andere website worden doorgestuurd.

Volgens McAfee hebben cybercriminelen afgelopen nacht met meer dan 10.000 websites geknoeid. Consumenten die een van die sites bezoeken, lopen het risico besmet te worden met malware. De aanval is een van de grootsten in zijn soort.

De websites zijn met een code veranderd, waardoor bezoekers ongemerkt naar een andere website worden doorgestuurd. Die verborgen website is geladen met verschillende malware die probeert in te breken in de pc van de gebruiker. De gebruiker zelf merkt niets van deze activiteiten.

Onder de veranderde sites bevinden zich onder andere websites van reisbureaus en overheidssites. Van welke overheden meldt McAfee niet.

Waarschijnlijk hebben de aanvallers een geautomatiseerde aanval gedaan, waarbij op internet gescand werd naar onbeveiligde servers. In deze sites werd een JavaScript code geplaatst waarmee doorgelinkt werd naar een site in China. De malware buit kwetsbaarheden in Windows, RealPlayer en andere applicaties uit om in de pc in te breken. De malware die uiteindelijk op de pc terecht komt, steelt wachtwoorden voor online games. Een achterdeur staat ook de installatie van aanvullende schadelijke programma's toe.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten