© CIDimport

Dalende verkoop Motorola

Geplaatst: 2 mei 2012 - 08:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:53

Redactie ID.nl

De mobiele divisie van Motorola, Motorola Mobility, heeft in het afgelopen kwartaal 8,9 miljoen telefoons verkocht. Vorig jaar werden in hetzelfde kwartaal 9,3 miljoen telefoons verkocht.

De mobiele divisie van Motorola, Motorola Mobility, heeft in het afgelopen kwartaal 8,9 miljoen telefoons verkocht. Vorig jaar werden in hetzelfde kwartaal 9,3 miljoen telefoons verkocht. Er is dus een duidelijke daling waar te nemen.  

Bij de verkoop van uitsluitend smartphones is dit een ander verhaal. Waar vorig jaar in hetzelfde kwartaal nog 4,1 miljoen smartphones werden verkocht, ligt dit aantal dit jaar op 5,1 miljoen stuks. Ondanks de omzetstijging van smartphones lijdt Motorola toch een verlies. Over het eerste kwartaal van dit jaar leed Motorola een verlies van 86 miljoen dollar. Er zijn geen gegevens vrijgegeven over de verkoop van de Xoom-tablets.

Motorola speelt de afgelopen jaren geen bepalende rol meer op de telecommarkt. Ondanks de stijging van smartphones, kan het bedrijf niet aanhaken bij Samsung en Apple. Bekend is, dat Motorola Mobility voor 12,5 miljard dollar is overgenomen door Google. Wat de invloed van Google wordt, is nog afwachten.  

[Via: Automatiseringgids]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten