Databank van planten biedt hulp bij tuinieren

© CIDimport

Databank van planten biedt hulp bij tuinieren

Geplaatst: 17 november 2014 - 12:53

Aangepast: 26 juli 2023 - 13:15

Redactie ID.nl

Voor onverklaarbare botanische problemen is tegenwoordig een mobiele oplossing: Plantvillage. De app is een online gemeenschap waar gebruikers hun vragen kunnen stellen aan anderen. Plantvillage biedt een enorme databank aan planten en geeft gebruikers de mogelijkheid tot het stellen en beantwoorden van botanische vragen.

Om deze service te optimaliseren gaat Plantvillage in de toekomst computers inzetten voor het oplossen en beantwoorden van de problemen. De bedoeling is om een algoritme te creëren met afbeeldingherkenning om op deze manier nog sneller de problemen te identificeren. Vooral derdewereldlanden profiteren van de gezamenlijke kennis binnen de community. Volgens de oprichters is 35% van de gebruikers afkomstig uit deze landen. Hiermee onderstrepen de bedenkers van Plantvillage het maatschappelijke doel van de app. Met Plantvillage is het voor de werkende boer, maar ook zeker voor de hobby-tuinier een medium om snel oplossingen mee te vinden.

De makers zijn momenteel in gesprek met een aantal grote bedrijven om zo te zorgen dat er veel wetenschappers en experts aan boord komen. Wanneer het algoritme klaar is, is nog onbekend.
 

Professionele hulp nodig in jouw tuin?

Vraag een offerte aan voor hovenier:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten