De 6 mooiste locaties van Google Street View

© CIDimport

De 6 mooiste locaties van Google Street View

Geplaatst: 3 april 2014 - 06:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:50

Redactie ID.nl

Google heeft href="http://www.google.com/maps/about/behind-the-scenes/streetview/treks/angkor/" target="_blank">de bekende Cambodiaanse tempel Angkor Wat op Streetview gezet</a>. Je kunt vanuit je luie stoel nu dit prachtige stukje werelderfgoed bekijken. Maar er staat nog veel meer moois op Streetview dan alleen tempels of je eigen straat. Dit vinden wij de mooiste locaties op de dienst van Google Maps.

Vorige maand schreven we al dat gebruikers nu met alle gemak door de Grand Canyon kunnen varen. Dat ziet er schitterend uit, zoals hier te zien is.

De 6 mooiste locaties van Google Street View-16211839

© CIDimport

Bergbeklimmen

Voor de sportievelingen die niet helemaal naar Tanzania willen vliegen, of voor iedereen die wel eens een berg wil beklimmen maar dat maar een hoop gedoe vindt, kun je via Streetview de Kilimanjaro beklimmen. De hoogste berg van Afrika staat hier in Streetview.

De 6 mooiste locaties van Google Street View-16211838

© CIDimport

Middle of Nowhere

Dit stukje Australië is geen werelderfgoed of monument, maar dat komt voornamelijk omdat er vrijwel niets is. 'The Middle of Nowhere' was nog nooit zo toepasselijk als bij deze wegen van honderden of zelfs duizenden kilometers lang. Bonuspunten als je hier een kangaroe tegenkomt.

De 6 mooiste locaties van Google Street View-16211841

© CIDimport

Regenwoud

Waar dan weer wel genoeg te zien is, is het Amazone-gebied. Een heel gelukkig werknemer van Google mocht in een bootje door het grootste regenwoud ter wereld varen om deze prachtige beelden te maken.

De 6 mooiste locaties van Google Street View-16211843

© CIDimport

Science!

We houden hier op de redactie erg van wetenschap en technologie, dus vinden we weinig dingen stoerder dan een 27 kilometer lange ondergrondse buis waar ze lichtdeeltjes tegen elkaar laten botsen om het ontstaan van het heelal te kunnen begrijpen. Vandaar dat we erg blij waren toen Google de Large Hadron Collider van CERN online zette.

De 6 mooiste locaties van Google Street View-16211845

© CIDimport

Pittoresk

Voor iedereen die een wat meer rustieke omgeving zoekt, staan de honderden pittoreske kanalen van Venetië ook op Streetview. Zo lijkt het net of je zelf in zo'n schattig gondeltje vaart door één van de mooiste steden ter wereld. Of in ieder geval van Italië.

De 6 mooiste locaties van Google Street View-16211847

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten