De beste alternatieven voor de iPhone 6

© CIDimport

De beste alternatieven voor de iPhone 6

Geplaatst: 10 september 2014 - 05:44

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:44

Redactie ID.nl

De iPhone 6 mag dan wel een mooi toestel zijn, maar er zijn zeker goede alternatieven op de markt. Sterker nog, er zijn heel veel Android-smartphones die een stuk beter én goedkoper zijn. We zetten de beste voor de iPhone 6 hier onder elkaar.

LG G3

De G3 is het nieuwe vlaggenschip van LG, en een bijzonder goede telefoon waar we zelf ook blij gebruik van maken. Sterker nog, het zou wel eens dé Android-smartphone van 2015 kunnen worden. De G3 is in alle opzichten beter dan zijn voorganger, met een snellere processor en een steengoede camera. Apart aan de toestellen van LG is dat de aan/uit-knop en de volumeknoppen op de achterkant zitten, en dat is even wennen. Toch biedt dat veel voordelen, want de G3 heeft daarvoor een gigantisch scherm een is flinterdun.

Tel daarbij de prijs op van 'slechts' 549 euro (gratis bij de meeste abonnementen) en je hebt één van de beste smartphones van het moment in je hand.

Plus: Groot scherm | Lage prijs | Over het algemeen een geweldig toestel
Min: Knoppen aan de achterkant zijn even wennen

Samsung Galaxy S5

De meest serieuze concurrent voor de iPhone 6 is de Samsung Galaxy S5. Vooral het scherm van dit toestel is erg indrukwekkend: met 1920 x 1080 pixels in Full HD, met Samsungs Amoled-display is de Galaxy S5 minstens zo goed als de iPhone 6 Plus. Ook qua specificaties is het een goed toestel, met een snelle processor en een 16 megapixel-camera met stabilisator.

Qua prijs is de Galaxy S5 in principe even duur als de iPhone 6, maar toch ook niet helemaal. De 16 GB-versies van de twee toestellen kosten namelijk weliswaar hetzelfde, maar de Galaxy S5 is makkelijker uit te breiden naar meer geheugen met een micro-SD-kaart, waardoor je veel geld kunt uitsparen ten opzichte van zijn Apple-broertje.

Plus: Geweldig, helder scherm | Goedkoper door uitbreiding
Min: Komt geleverd met Samsungs eigen TouchWiz dat vol bloatware en overbodige apps zit

Samsung Galaxy Note

Als je schermgrootte belangrijk vindt en de iPhone 6 Plus nog steeds te klein, dan kun je het één maatje groter zoeken met de Samsung Galaxy Note. Onlangs op de IFA-beurs in Berlijn presenteerde Samsung daarvan de vierde variant (de Note 4), maar ook de Galaxy Note 3 is nog steeds een sterk toestel. Als je wacht tot de Note 4 in de winkel ligt (eind dit jaar) krijg je een 5,7"-scherm (groter dan de 5,5"-iPhone 6 Plus) van 2560 x 1440 in Quad-HD - ook dát is een betere resolutie dan de iPhone.

De telefoon is vooral bedoeld voor productiviteit, dus wordt meegeleverd met een aparte stylus waarmee je snel tekst of afbeeldingen kunt selecteren. De Galaxy Note 4 komt in oktober op de markt, en kost 799 euro.

Plus: Gigantisch scherm | Handige stylus
Min: Duur (799 euro) | Zelfde bloatware als S5

Nexus 5

De door Google ontworpen en door LG gebouwde Nexus 5 is het beste van twee werelden. Aan de ene kant krijg je er het beste besturingssysteem op dat er is (stock-Android 4.4.4) en je weet dat Google aan zijn eigen telefoon veel aandacht besteedt. Daarnaast wordt de hardware van het toestel gebouwd door LG, dat met de G3 ook een toptoestel aflevert. De Nexus 5 is daarom, met een 5 inch scherm van 1920 x 1080 (dezelfde resolutie als de iPhone 6) een geduchte concurrent voor Apple. Bovendien is de prijs erg gunstig: de Nexus 5 is al vanaf 349 euro te koop. Daar krijg je 16 GB aan opslagcapaciteit voor, maar je doet er goed aan die voor 50 euro uit te breiden naar 32 GB, want er zit geen micro-SD-slot in.

Plus: Prijs (349 euro) | Stock-Android
Min: Geheugen niet uit te breiden

OnePlus One

Als het je lukt, kun je de mysterieuze Chinese OnePlus One te bemachtigen. Dat toestel heeft de allerbeste specs die je je kunt voorstellen, met een gigantisch 5,5"-scherm en een 13 megapixel camera, en een razendsnelle processor. Bovendien kost het toestel slechts 349 euro (voor de 64 (!) gigabyte-versie). Het grootste nadeel is dat het toestel in Nederland moeilijk te verkrijgen is. Je moet er namelijk een uitnodiging voor krijgen van een andere koper. OnePlus wil echter snel uit gaan breiden en de telefoons overal ter wereld verkopen, zonder invite, en er gaan geruchten dat dat al in oktober zou gebeuren. Of dat echter zo is, moet nog blijken.

Plus: Alles
Min: Moeilijk verkrijgbaar

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten