De beste Windows 10-laptops- en telefoons op de CES

© CIDimport

De beste Windows 10-laptops- en telefoons op de CES

Geplaatst: 6 januari 2016 - 10:25

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:55

Redactie ID.nl

Windows 10 is inmiddels bijna een half jaar oud, dus mogen we inmiddels wel verwachten dat er al goede laptops en andere apparaten worden gemaakt met het nieuwe besturingssysteem. We vlogen daarom naar Las Vegas om op de CES-beurs de beste Windows 10-apparaten te bekijken die er zijn gepresenteerd.

Surface Pro-killer: De Samsung Tab Pro S

Samsung presenteerde een nieuwe tablet die met een toetsenbord makkelijk is om te bouwen tot laptop. Het gaat om de Tab Pro S, dat bijna hetzelfde apparaat is als de steengoede Galaxy Tab S. Het verschil is dat de Pro S wordt geleverd met Windows 10 (Home of Professional), en dat maakt het apparaat een wel heel sterk productiviteitsmonster.

Als het apparaat echt het kraakheldere scherm heeft dat de Galaxy Tab ook had, dan zijn wij al blij. Tel daarbij nog op dat het apparaat extra dun is, en we kunnen niet wachten ermee aan de gang te gaan.

De beste Windows 10-laptops- en telefoons op de CES-15767433

© CIDimport

De eerste premium telefoon: De Acer Liquid Jade Primo

Acer is nooit heel goed geweest in het maken van smartphones, en Windows Mobile is nu niet bepaald een denderend succes, maar als we Windows 10 naast de prima specificaties van de Acer Liquid Jade Primo leggen worden we toch een beetje enthousiast.

De Jade Primo heeft een full-hd-scherm van 5,5", een Snapdragon 808-processor (waardoor je er Continuum op kunt gebruiken), en een camera van niet minder dan 21 megapixels. Het is het eerste premium toestel van een andere fabrikant dan Microsoft zelf, en alleen dat is voor ons genoeg reden om hem te proberen.

De beste Windows 10-laptops- en telefoons op de CES-15767437

© CIDimport

Niet de snelste, wel de mooiste: De HP EliteBook Folio

De EliteBook Folio is zeker niet de krachtigste laptop van HP, maar daarvoor moet je sowieso niet bij die fabrikant zijn. Waar HP dan wel heel goed in is, is het maken een verdomd stijlvolle laptop. De Folio is slechts 12,4 mm dik en is van een degelijk zilver-metalen behuizing gemaakt. Het apparaat draait daarbij standaard op Windows 10 Pro, en is een geduchte concurrent van de Macbook.

Het is echter vooral het scherm dat ontzettend mooi is: 4K op een scherm van 12,5" wat neerkomt op een ppi van 352. Mocht je je accuduur daaraan ten onder zien gaan, dan kun je het altijd nog naar 1080p terugzetten. Tel daarbij een Intel Core m5- of m7-processor op, 4 of 8 GB aan RAM en 128 of 256 GB aan ssd-opslag, en dan heb je een laptop die wij in ieder geval maar wat graag willen hebben.

Een gouden oude: De Lenovo ThinkPad 13

De ThinkPad is al sinds jaar en dag één van onze favoriete laptops, dus knepen we dan ook in onze handen toen Lenovo met een nieuwe versie van de notebook kwam. We werden heel even nog enthousiaster toen bleek dat de ThinkPad zowel Windows 10 als Chrome OS ondersteunde, maar dat is niet helemaal het geval. Lenovo komt met twee verschillende versies uit voor beide besturingssystemen, maar die zijn niet uit te wisselen. Omdat Chrome OS een iets andere toetsenbordconfiguratie heeft dan Windows zijn de apparaten niet compatibel met het andere OS, en kun je ze zelfs niet dualbooten.

Je houdt dan echter nog steeds een prima, oerdegelijke laptop met Windows 10 aan over. De ThinkPad 13 heeft een Intel i5-processor en maximaal 16 GB RAM en 512 GB opslagruimte. En voor wie het écht nog nodig heeft: De ThinkPad heeft nog steeds dat rode puntje als muis op de Windows-versie.

De beste Windows 10-laptops- en telefoons op de CES-15767443

© CIDimport



Als er tijdens de CES-beurs nog meer Windows 10-laptops worden uitgebracht, vullen we dit bericht verder aan. Volg ondertussen al het nieuws over de CES op ComputerIdee.nl/ces.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten