De dag van de Rechten van het Kind 2016 gevierd door Google

© CIDimport

De dag van de Rechten van het Kind 2016 gevierd door Google

Geplaatst: 19 november 2016 - 22:22

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:41

Redactie ID.nl

Google helpt iedereen vandaag de De dag van de Rechten van het Kind 2016 te herinneren middels een kleurrijke doodle. De datum verwijst trouwens naar 20 november 1989. Dat is de dag dat de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind heeft aangenomen

De organisatie die door de VN is aangewezen om een oogje in het zeil te houden wat betreft de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind is overigens een logische: Unicef. Vandaar ook dat u hier - keurig in het Nederlands - meer over De dag van de Rechten van het Kind 2016 kunt vinden. Voor de liefhebbers is een downloadlink op deze zelfde pagina naar het volledige verdrag in PDF-formaat, interessant.

Onderwijs en veel meer

Het mag geen nieuws heten dat het lang niet overal in de wereld even goed is gesteld met de kwaliteit van het onderwijs aan kinderen. Soms ontbreekt educatie zelfs helemaal in bepaalde landen. Het is maar een van de rechten die een kind heeft volgens het verdrag: recht op goed onderwijs. Maar ook bijvoorbeeld recht op gezondheidszorg. En dan zijn er nog de landen met kinderarbeid. Zomaar wat voorbeelden die aangeven dat het verdrag er niet voor niets is. En ook dat hoewel er sinds 1989 al heel veel verbeterd is, we er nog lang niet zijn. Vandaar deze speciale jaarlijkse herinneringsdag. Want ook een kind heeft rechten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten