De meest voorkomende Windows 7-overstapproblemen 2013-11-04T17:06:01

Geruchten over Google-netbook worden sterker

Google Nexus One komt niet naar Nederland

De meest voorkomende Windows 7-overstapproblemen

De meest voorkomende Windows 7-overstapproblemen

Een Amerikaans helpdesk-bedrijf heeft geïnventariseerd met welke klachten mensen die overstappen naar Windows 7 het meest bij hen aankloppen.

Een Amerikaans helpdesk-bedrijf heeft geïnventariseerd met welke klachten mensen die overstappen naar Windows 7 het meest bij hen aankloppen. Daarbij blijkt het in één op de drie gevallen al bij de installatie niet (helemaal) goed te gaan.

Volgens Vishal Dhar, eigenaar van de helpdesk, komt het vooral opvallend veel voor dat de installatie als het ware bevriest op het moment dat er op het scherm 62% completed staat. Daarnaast meldden veel mensen dat ze na installatie programma's als Movie Maker, Messenger en Photo Gallery kwijt zijn. Dat is logisch: die zitten namelijk niet meer in Windows 7 en moeten opnieuw gedownload worden. Maar veel mensen bleken dit vooraf niet te weten.

Hieronder staan de tien meest voorkomende klachten die de helpdesk gekregen heeft.

1Installeren gaat niet (goed)31%
2Ontbrekende applets of componenten26%
3Aero-thema werkt niet14%
4Dvd-drive niet gevonden8%
5Verborgen extensies6%
6Te veel minidumps6%
7Problemen met Aero snap3%
8iPhone synchroniseert niet met Windows2%
9Standaard iconen worden zomaar veranderd2%
10Problemen met de taakbalk1%

Overigens willen we nog wel even benadrukken dat het bedrijf alleen klachten van klanten heeft geïnventariseerd; van mensen die dus problemen hebben ondervonden. Heel veel overstappers zullen geen klachten hebben ondervonden, maar die mensen komen in dit onderzoek niet naar voren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord