De OnePlus 6T heeft geen hoofdtelefoonaansluiting

© CIDimport

De OnePlus 6T heeft geen hoofdtelefoonaansluiting

Geplaatst: 14 september 2018 - 07:39

Aangepast: 20 september 2022 - 07:54

Rens Blom

In navolging van fabrikanten als Apple, Motorola en HTC schrapt ook OnePlus de bekende 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting op zijn nieuwste smartphone. De nog onaangekondigde OnePlus 6T laat de audiopoort weg om een betere accuduur te garanderen, zegt de directeur van het bedrijf.

De OnePlus 6T heeft geen hoofdtelefoonaansluiting

In een interview met Techrader zegt Carl Pei, de OnePlus-directeur, dat het weglaten van de 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting niet uit de lucht komt vallen. De fabrikant denkt er al een tijd over na en vindt dat 'de tijd er nu rijp voor is'. Volgens Pei gebruikt meer dan de helft van de bestaande OnePlus-klanten een draadloze bluetooth-koptelefoon, een percentage dat zou blijven toenemen.

De 3,5mm-aansluiting zou daarom minder belangrijk zijn dan twee jaar geleden, toen Apple de poort schrapte op de iPhone 7 (Plus). Enkele uren nadat Apple zijn nieuwste iPhone's presenteerde (opnieuw zonder 3,5mm-poort), maakte OnePlus bekend dat zijn nieuwste toestel dat voorbeeld volgt. 

Zonder 3,5mm-poort meer ruimte voor 'nieuwe tech'

De OnePlus 6T wordt op 17 oktober onthuld en alhoewel Pei de smartphone niet bij naam noemt, geeft hij aan dat het weglaten van de hoofdtelefoonaansluiting meerdere voordelen biedt. Zo zou er meer ruimte ontstaan binnenin het toestel, wat nodig is om 'nieuwe technologieën' mogelijk te maken. Om welke technologieën het gaat, zegt de directeur niet. De uitnodiging voor de OnePlus 6T-aankodiging hint op een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm, dus dat lijkt het meest voor de hand te liggen. 

Eerder schreven we een opinie-artikel waarin we uitleggen waarom het schrappen van de 3,5mm-poort een slecht idee is

Usb-c of adapter

Volgens Pei biedt de volgende OnePlus-telefoon ook een betere accuduur dan de OnePlus 6 (review), wat deels zou komen door het weglaten van de hoofdtelefoonaansluiting. OnePlus 6T-gebruikers die straks bedraad muziek willen luisteren, hebben oordopjes of een koptelefoon met een usb-c-connector nodig. Volgens OnePlus bieden usb-c-oordopjes een betere geluidskwaliteit dan traditionele 3,5mm-oordopjes. OnePlus levert ook een 3,5mm-naar-usb-c-adapter mee om bestaande audioapparatuur aan te sluiten. 

De eerste reacties op OnePlus' besluit om de hoofdtelefoonaansluiting weg te laten liegen er niet om. Op Reddit klagen mensen dat de fabrikant dit vooral doet om meer exemplaren van zijn nieuwe draadloze oordopjes te slijten. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten