De straat op om Pokémon te vangen in augmented reality-game

© CIDimport

De straat op om Pokémon te vangen in augmented reality-game

Geplaatst: 11 september 2015 - 06:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:49

Redactie ID.nl

The Pokémon Company laat volgend jaar de droom uitkomen van iedereen die in zijn jonge jaren een Game Boy heeft gehad. In 2016 lanceert Pokémon Go, een augmented reality-game waarbij je in het echt de straat op moet om met je smartphone de monsters te vangen.

De uitgever werkt daarvoor samen met Niantic Labs, bekend van de soortgelijke game Ingress. Daarin strijden twee facties om controlepunten, die zich in de echte wereld bevinden. Dikwijls worden er bijeenkomsten georganiseerd, waarbij honderden spelers elkaar in het echt ontmoeten.

Het is niet de bedoeling dat je buiten constant op je smartphone aan het staren bent, om de Pokémon te vinden. Daarom brengt The Pokémon Company een speciale wearable uit in de vorm van een horloge. Deze geeft een trilsignaal zodra je bij een Pokémon in de buurt bent, op basis van locatiebepaling.

Samen strijden en ruilen

Spelers kunnen ook tegen elkaar strijden of Pokémon met elkaar ruilen. Er vinden tevens evenementen plaats waarbij iedereen wordt opgeroepen naar een bepaalde plek te komen, om samen een krachtige Pokémon te verslaan.

Overigens had Google vorig jaar een soortgelijk idee, zij het als 1 april-grap. Toen doken de wezentjes op in Google Maps.

Pokémon Go komt uit voor Android en iOS, en is gratis te downloaden met in-app aankopen.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten