De virus top tien van maart 2013-10-10T14:33:39

Uit de oude digitale doos

Schrijver zet online actie op om Toiletten te redden

De virus top tien van maart

De virus top tien van maart

Ondanks een behoorlijk aantal infecties in maart, zijn er geen opzienbarende wijzigingen in de virus top tien die Panda Software traditiegetrouw elke maand publiceert. De FTP-script afkomstig van de Sdbot-familie is de meest gedecteerde kwaadaardige code. De tweede plaats werd ingenomen door de Netsky.P-worm.

Ondanks een behoorlijk aantal infecties in maart, zijn er geen opzienbarende wijzigingen in de virus top tien die Panda Software traditiegetrouw elke maand publiceert. De FTP-script afkomstig van de Sdbot-familie is de meest gedecteerde kwaadaardige code. De tweede plaats werd ingenomen door de Netsky.P-worm. Die gebruikt e-mail en file sharing programma's om zichzelf te verspreiden. Vervolgens maakt de worm gebruik van een kwetsbaarheid in Outlook. Deze worm is al twee jaar in omloop, toch blijft het één van de meest voorkomende bedreigingen.

Dit is de Top 10. Tussen haakjes staat het percentage besmettingen waarvoor de mailware in kwestie verantwoordelijk is.

W32/Sdbot.ftp (1.95)

W32/Netsky.P.worm (1.09)

Exploit/Metafile (0.94)

W32/Tearec.A.worm!CME-24 (0.63)

W32/Sober.AH.worm!CME-681 (0.57)

W32/Alcan.A.worm (0.54)

Trj/Qhost.gen (0.54)

W32/Gaobot.gen.worm (0.52)

W32/Parite.B (0.51)

Trj/Lowzones.QF (0.47)

De enige nieuwe verschijning is de Trojan Lowzones.QF. Dit type malware kan screenshots of persoonlijke gegevens van computers stelen. Voor meer informatie kunt u terecht op

Panda Software's Virus Encyclopedia

.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord