Deel je locatie in realtime met Google Maps 2017-03-22T15:28:38

Windows 10 Creators Update: dit is er nieuw

Hoe ga je om met breaking news op sociale media?

Deel je locatie in realtime met Google Maps

Deel je locatie in realtime met Google Maps

Google Maps heeft er een interessante nieuwe functie bijgekregen. Sinds vandaag heb je de optie om je locatie te delen met contacten, zodat die kunnen zien waar je uithangt.

Je locatie wordt live gedeeld, zolang je wilt. Anderen kunnen dus precies zien welke route je aflegt, waaraan ze ook kunnen zien of je bij hen in de buurt bent. Als je ervoor kiest je geplande route van A naar B te delen, dan kunnen ze ook precies zien hoe laat je aankomt - en waar je je op de route bevindt.

Niet helemaal nieuw

Google introduceerde een soortgelijke functie eerder al in een andere app, Vertrouwde Contacten. Die applicatie is met name met het oog op veiligheid in het leven geroepen. Ouders kunnen er bijvoorbeeld hun kinderen mee in de gaten houden. Maar dat is een aparte app, waar je maar net vanaf moet weten. Maps staat op ieder Android-toestel.

Uitrol

Op het moment van schrijven zien wij de nieuwe opties nog niet, maar volgens Google krijgt iedereen ze binnen de komende dagen. Zowel op Android als op iOS. In onderstaande video zie je hoe het werkt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord