Deel snel je locatie met Google Hangouts-update

© CIDimport

Deel snel je locatie met Google Hangouts-update

Geplaatst: 10 december 2014 - 11:31

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:52

Redactie ID.nl

Google rolt een update uit voor Google Hangouts, waarmee je voortaan gemakkelijk je locatie deelt met een gesprekspartner. Dat kan vooralsnog alleen in de app-versie voor Android.

Wanneer iemand je vraagt, 'waar ben je'?, dan krijg je in het gesprek het bekende GPS-icoontje voorgeschoteld. Druk je er op, dan krijgt je gesprekspartner een kaartje terug met je exacte locatie. Dat scheelt een hoop uitleg.

Deze zogeheten 'slimme suggestie' is mogelijk nog maar het begin. Zo spreekt Techcrunch over een eventuele integratie met Google Calender. Vraag 'heb je het druk?' en de persoon waarmee je praat toont je direct dat hij in een vergadering zit, wat Google weet op basis van zijn kalenderafspraken.

Laatst gezien

Dankzij de update is voortaan ook zichtbaar wanneer iemand voor het laatst op Hangouts was te vinden, zodat je weet je misschien niet direct antwoord terug hoeft te verwachten. De uitrol van deze specifieke functie duurt wat langer, enkele weken.

Ook zijn er filters toegevoegd om je videogesprekken mee op te leuken en zijn er nieuwe stickers beschikbaar. De update komt de komende tijd ook beschikbaar voor iOS.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten