Deezer stopt met Premium abonnementen voor desktop

© CIDimport

Deezer stopt met Premium abonnementen voor desktop

Geplaatst: 16 juli 2014 - 12:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:09

Redactie ID.nl

Online muziekdienst Deezer heeft aangekondigd nieuwe gebruikers niet langer het desktop-only premium plan aan te gaan bieden. In plaats daarvan kunnen gebruikers nu kiezen uit twee andere opties: Free en Premium+, waarvan de laatste optie omgerekend €7.40 per maand gaat kosten.

Het bedrijf vertelde TheNextWeb dat het de optie voor nieuwe gebruikers vanaf 10 juli heeft verwijderd. Voor gebruikers die op dit moment nog gebruik maken van het desktop-only plan van €3.70 per maand zal er niets veranderen, zij kunnen de dienst voorlopig in ieder geval nog blijven gebruiken.  

Veranderende behoeften

Tot voor kort bood Deezer een Premium service zonder reclame voor de Web app. We bieden deze dienst niet langer aan omdat de behoeften van onze gebruikers zijn veranderd. We denken dat er geen vraag meer is voor een premium abonnement dat alleen op het web geldt, aldus een woordvoerder.

 

Geen verrassende zet

Het is een niet geheel verrassende zet van Deezer: rivaal Spotify verwijderde het desktop-abonnement al eerder. De concurrent van Deezer kwam zelfs met een nieuwe abonnementsversie voor mobiel, die het mogelijk maakt om alleen op telefoons gratis naar muziek te luisteren. Ook niet zo gek, sinds we allemaal zo vastgekluisterd zitten aan onze mobiele apparaten. 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten