Delen van link laat iOS en macOS crashen 2018-01-17T09:42:34

Jortt: overige opties

Facebook: Messenger momenteel te rommelig

Delen van link laat iOS en macOS crashen

Delen van link laat iOS en macOS crashen

iOS- en macOS-gebruikers hebben een link ontdekt die hun apparaten laat vastlopen zodra ze deze versturen of ontvangen via de Berichten-app.

Daarvoor waarschuwt o.a. de site 9to5Mac. De link in kwestie lijkt naar een github-pagina te leiden. Maar zodra er op getikt wordt, ontstaan allerlei problemen op je iPhone of Mac. 

Zo kunnen de apparaten vastlopen of spontaan opnieuw opstarten. Wanneer in de Berichten-app de chat waarin de link te vinden is opnieuw wordt geopend, loopt de Berichten-app van zowel de zender als de ontvanger vast. 

Voorkomen

Verder is er geen accuut gevaar, maar vervelend is het wel. In het verleden doken dit soort voorvallen wel vaker op. Ook dit is weer tpyisch een gevalletje 'voorkomen is beter dan genezen'. Wees dus extra waakzaam wanneer je een github-linkje toegestuurd krijgt.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord