© CIDimport

Dell Ultrasharp 32: 4K monitor

Geplaatst: 24 juli 2013 - 05:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:34

Redactie ID.nl

Dell heeft de Ultrasharp 32 aangekondigd, deze Ultra HD monitor (4K) heeft 3840 X 2160 pixels. Het 81 cm grote paneel (32 inch) is tevens voorzien van Sharps IGZO-techniek en produceert 1,07 miljard kleuren.

De Dell Ultrasharp 32 ziet er fraai uit met aluminium voet maar het gaat er natuurlijk vooral om hoe de beeldkwaliteit is. Die zou dankzij de IGZO-technologie (indium-gallium-zink-oxide) in principe dik in orde moeten zijn. Deze techniek die door Sharp is ontwikkeld maakt kleinere pixels mogelijken kan voor meer helderheid zorgen of het energieverbruik verminderen. Naar verluidt zou de iPhone 5S over een IGZO-scherm beschikken die daardoor in principe langer moet kunnen werken voordat de batterij l. De kwaliteit is nog het best te vergelijken met IPS-schermen met realistische kleuren, goed contrast en ruime kijkhoek. De monitor heeft mini display port- en hdmi-aansluitingen en beshcikt tevens over een usb-hub en sd-kaartlezer. De monitor zou het leuk doen i.c.m. de nieuwe Mac Pro waar je drie van deze monitoren op aan zou kunnen sluiten. Je kunt er ook de film In Saturn's Ring in volledige resolutie op kijken.

Dell Ultrasharp 32: 4K monitor-16252564

© CIDimport

Dell Ultrasharp 32: Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Dell Ultrasharp 32 is nog niet bekend maar Sharps eigen 31,5-inch scherm met IGZO technologie had een prijskaartje van 4000 euro (exl. Btw)en is gericht op de zakelijke markt. Voor een dergelijke prijs kun je ook voor een 55-inch tv van Sony gaan. Het lijkt er dus op dat de doorsnee consument nog even geduld moet hebben voordat dergelijke 4K-schermen ook op ons bureau zullen staan. Mocht je vier Full HD schermen hebben staan dan kun je die, op basis van het aantal pixels, wel door dit ene scherm vervangen. Wie dus zowel meer ruimte op zijn bureau en in zijn portemonnee wil hebben, kan in het vierde kwartaal van dit jaar de monitor bestellen.

[Via: Engadget]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten