Den Haag klaagt Pokémon Go-ontwikkelaar aan wegens overlast 2016-09-29T11:20:10

Hou je pc-prestaties in de gaten met Sidebar Diagnostics

Hebben wearables hun beste tijd gehad?

Den Haag klaagt Pokémon Go-ontwikkelaar aan wegens overlast

Teveel spelers in gemeente

Den Haag klaagt Pokémon Go-ontwikkelaar aan wegens overlast

De gemeente Den Haag klaagt de makers van Pokémon Go aan. Het spelletje is zo populair dat spelers grote overlast veroorzaken in de gemeente. Er zijn zoveel spelers in de buurt dat buurtbewoners er last van hebben, en er ontstaat veel schade door de grote groepen mensen.

De gemeente heeft daarom een kort geding aangespannen tegen Niantic Labs, de maker van de populaire spelletje. Den Haag wil dat Niantic zorgt dat er minder zeldzame Pokémon in de gemeente verschijnen.
 

Fysiek op pad

Bij Pokémon Go moeten spelers fysiek op pad om de virtuele beestjes te vangen. Via de gps-locatie van een telefoon kun je door Google Maps lopen en Pokémon vinden. In Den Haag zitten veel zeldzame Pokémon, die spelers maar wat graag willen hebben. Die zitten vooral in Kijkduin.
 

Niet meer 's nachts vangen

Er komen daardoor veel spelers naar de omgeving, maar die veroorzaken veel overlast voor de bewoners. Ook ontstaat er schade in het gebied. Vooral 's nachts is er overlast, dus wil de gemeente dat er tussen 23.00 en 07.00 geen Pokémon meer in het gebied verschijnen.

De gemeente heeft de makers al een tijd geleden benaderd, maar kreeg nul op het rekest. Daarom stapt de gemeente naar de rechter.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord