Desktop-versie WhatsApp nu ook voor iPhone beschikbaar

© CIDimport

Desktop-versie WhatsApp nu ook voor iPhone beschikbaar

Geplaatst: 19 augustus 2015 - 14:26

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:59

Redactie ID.nl

De pc-versie van WhatsApp werkt voortaan ook voor iPhone-bezitters. De webdienst van de chat-app werkt naast Android en Windows Phone nu ook op iOS.

Dat ontdekten gebruikers van Reddit, die de 'WhatsApp Web'-functie zagen in de nieuwste versie van het chat-programma. De webdienst werkt precies hetzelfde als op Android en Windows Phone: Gebruikers moeten op web.whatsapp.com een qr-code scannen om hun telefoon te synchroniseren met de browser.

Vanuit de browser is het dan mogelijk om gesprekken te voeren, en (groeps)chats te starten.

Wil je weten hoe je WhatsApp op je pc gebruikt?
Bekijk dan onze handige workshop!

Voor Android

WhatsApp Web is sinds januari beschikbaar op Android-telefoons, en een paar maanden geleden kwam daar ondersteuning bij voor Windows Phone. iOS-gebruikers visten echter achter het net, want het maken van een webversie was voor iPhones een stuk complexer volgens WhatsApp.

Achtergrond

In de iOS-versie is het overigens wel nodig dat de app in ieder geval op de achtergrond blijft werken, en dat die dus niet afgesloten wordt via de app-switcher. Dat is anders als bij Android, want daar hoeft dat niet. Ook moet het toestel op hetzelfde netwerk zitten als de computer.

Aankomend

Toch was het al wel bekend dat er een iPhone-versie van de client aan zat te komen. Zo stond op de webpagina al dat ook iPhones binnenkort konden worden gekoppeld, en verscheen de functie al spordaisch in testversies van de iOS-app.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten