"Deskundige" Wikipedia ontmaskerd 2013-10-10T14:31:07

Spamoverlast februari veroorzaakt door Valentijn

Fractieleiders provincie slecht bereikbaar per mail

"Deskundige" Wikipedia ontmaskerd

"Deskundige" Wikipedia ontmaskerd

Een medewerker van Internetencyclopedie Wikipedia blijkt zich ten onrechte te hebben voorgedaan als professor. In werkelijkheid betreft het een 24-jarige student. Ryan Jordan deed zich voor als professor theologie aan een particuliere universiteit. Zijn bijdragen aan Wikipedia bestonden dan ook uit het schrijven over religieuze zaken.

Een medewerker van Internetencyclopedie Wikipedia blijkt zich ten onrechte te hebben voorgedaan als professor. In werkelijkheid betreft het een 24-jarige student.

Ryan Jordan deed zich voor als professor theologie aan een particuliere universiteit. Zijn bijdragen aan Wikipedia bestonden dan ook uit het schrijven over religieuze zaken. Ook bewerkte hij artikelen en nam belangrijke beslissingen met betrekking tot de inhoud van discussies over dit onderwerp.

Nara nu is gebleken, is Jordan in werkelijkheid een 24-jarige student die zijn bijdragen rechtstreeks uit diverse boeken overschreef. de "prof" liep tegen de lamp, na een interview in de New Yorker. Op internet pochte hij over hoe hij de verslaggeefster om de tuin had geleid. Daarop ontmaskerde het tijdschrift de nepprofessor.

Jordan is inmiddels niet meer werkzaam bij Wikipedia


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord