Deze apps slurpen je smartphone-accu het snelst leeg

© CIDimport

Deze apps slurpen je smartphone-accu het snelst leeg

Geplaatst: 6 maart 2015 - 12:50

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:09

Redactie ID.nl

Antivirusfirma AVG heeft onderzoek gedaan naar Android-apps die het snelst de accu van je smartphone leeg slurpen. Het zijn daarbij apps die automatisch aan staan bij het opstarten van je toestel.

De top 10 ziet er als volgt uit:

1: Beaming Service for Samsung (een kortingsbonnen-app)
2: Security Policy Updates van Samsung
3: Facebook
4: Waze (een navigatie-app)
5: Vault Hide (een datalocker)
6: Path (een sociaal netwerk)
7: Candy Camera (een selfie-app)
8: magicApp (een gratis bel-app)
9: Al-Moazin Lite (een gebedsapp voor Moslims)
10: WhatsApp Messenger

Opvallend genoeg is dus een van Samsungs eigen diensten een van de grootste stroomverbruikers. Deze is ook wel bekend als 'Knox' en checkt op de achtergrond constant of er veiligheidsupdates zijn voor je toestel. De app wordt standaard meegeleverd op Samsung-toestellen en is niet uit te schakelen.

Op het gebied van games vergen vooral de Candy Crush-games veel vermogen. Dat probleem is des te groter omdat Candy Crush Saga bovenaan staat in de lijst van apps waar we gemiddeld de meeste tijd aan spenderen. Ook Clash of Clans en Solitaire (MobilityWare) zijn games die veel van je accu vergen.

AVG raadt aan om bij de individuele apps de app-instellingen eens te doorlopen. Zo kun je bij Facebook instellen hoe vaak de app zichzelf ververst. Notificaties zijn ook uit te schakelen. Algemenere tips voor het verlengen van je accuduur zijn de helderheid van je scherm aanpassen, als ook wifi, gps en bluetooth uitzetten wanneer je die functies niet gebruikt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten