Deze lego-arm haalt zoveel mogelijk geld uit verslavend tap-spelletje

© CIDimport

Deze lego-arm haalt zoveel mogelijk geld uit verslavend tap-spelletje

Geplaatst: 16 april 2014 - 13:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:45

Redactie ID.nl

Je kent ze vast wel: van die verslavende tap-spelletjes waarbij je veel moet tappen om zo verder te komen in het spel. Een Engelsman bedacht daarom dit geniale systeem dat hij met Lego Technic in elkaar zette. Met dit apparaat verdient hij de maximale hoeveelheid in-game geld zonder dat hij daarvoor moet betalen.

Eerste échte model

Uli Kilian woont in Londen en is in het dagelijks leven maker van 3d-animaties. Hij bedacht het systeem omdat hij het spel wilde spelen, maar het te druk had met zijn werk en de zorg voor zijn zoontje. Ik had ook nog nooit zoiets in de echte wereld gemaakt, alleen in 3d-modellen, vertelt hij aan Wired.

Lego-arm

Hij bouwde een soort lego-arm met Lego Technic. Deze arm heeft aan het uiteinde een in aluminiumfolie gewikkelde vinger die op de aarde-aansluiting van het mechanisme is aangesloten. Daardoor denkt de iPad van Uli dat het om een echte vinger gaat. De lego-arm sloot hij aan op een Arduino-board en een Windows laptop. Die zorgen ervoor dat de iPad verschuift als er op de juiste dinosaurus op het scherm wordt getikt. Die tik-cyclus duurt exact vijf minuten. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten