Deze NoPhone is eigenlijk geen telefoon

© CIDimport

Deze NoPhone is eigenlijk geen telefoon

Geplaatst: 20 oktober 2014 - 14:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:23

Redactie ID.nl

Ken je dat gevoel? Dat je nerveus wordt als je heel even geen smartphone in je handen hebt? Blijkbaar is dat voor sommige mensen zo'n probleem dat er een oplosing is: de NoPhone. Dat is een stuk plastic in de vorm van een telefoon, Je kunt er verder niks mee, maar het geeft je het gevoel een telefoon in handen te hebben.

Voor dat bizarre concept is nu zelfs een crowdfunding van start gegaan, die wonderbaarlijk genoeg al bijna zijn doel heeft bereikt. De campagne verkoopt al voor 20 euro een NoPhone, dus kun je het moeilijk een miskoop noemen.

Geen functies

De makers van de NoPhone doen zelf ook nogal gekscherend over hun net-niet-product. Zo staat er bij de gebruiksaanwijzing alleen maar "hou 'em vast", en schrijven ze netjes op welke functies de NoPhone vooral niét heeft. Ook vergelijken ze het product met de iPhone - er zit geen camera in, geen bluetooth, en geen processor. Wel is het 'apparaat' water- en stofbestendig, en hoef je het nooit te upgraden.

Knipoog

De NoPhone is een knipoog naar onze smartphoneverslaving. Volgens de makers voelen veel mensen zich tegenwoordig ongemakkelijk als ze even een paar minuten geen smartphone in hun handen hebben, en de NoPhone zou dat probleem moeten oplossen.

Mocht je interesse hebben in de "telefoon" (hij is 3D-geprint en 5,5" groot), dan kun je 'em bestellen op Kickstarter. En nee, je kunt er niet mee bellen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten