Deze robot schrijft brieven in jouw handschrift

© CIDimport

Deze robot schrijft brieven in jouw handschrift

Geplaatst: 16 maart 2015 - 08:16

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:05

Redactie ID.nl

De Amerikaanse startup Bond heeft een robot in huis die kan schrijven in je eigen handschrift. Deze zet daarmee digitale notities om in persoonlijke, handgeschreven boodschappen.

Het werkt als volgt. Je stuurt een handgeschreven zin met alle letters van het alfabet op naar Bond. Een kalligraaf zet dit om naar computertekens, die de robot kan lezen. Deze schrijft vervolgens met pen en inkt je bericht op papier.

Dat klinkt omslachtig en het is ook flink prijzig: je handschrift omzetten kost 200 dollar. Het initiatief is dan ook vooral interessant voor bedrijven die honderden brieven tegelijk uitsturen naar klanten en deze van een persoonlijke touch willen voorzien.

Digitale communicatie

Een goedkopere optie is dan ook om te kiezen voor een van de vooraf ingestelde handschriften. Dat kost maar een paar euro per kaartje of brief. Maar ja, dan is het niet echt je eigen handschrift...

Overigens zit er nog wel een andere gedachte achter het project. De makers van de robot vinden dat er plaats moet blijven voor berichten die je voor altijd blijft bewaren, in een tijd waarin juist zoveel communicatie via apps en e-mail gaat. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten