Deze tablet is een goedkoper alternatief voor de Samsung Galaxy Tab S4

© CIDimport

Deze tablet is een goedkoper alternatief voor de Samsung Galaxy Tab S4

Geplaatst: 13 augustus 2018 - 11:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:30

Redactie ID.nl

Samsung kondigde onlangs de Galaxy Tab S4 aan, een high-end tablet met Android 8 Oreo. Vind je het 699 euro kostende apparaat te duur, dan kan de fors goedkopere Alldocube X een alternatief zijn. Deze Chinese tablet wordt op dit moment gefinancierd via crowdfundingsplatform Indiegogo.

De campagne voor de X-tablet heeft in minder dan een week 90 duizend dollar opgeleverd, drie keer zoveel als de 30 duizend dollar die Alldocube nodig heeft om de tablet daadwerkelijk uit te brengen. Wie het apparaat via de Indiegogo-website vooruitbestelt, krijgt hem volgens de fabrikant in oktober thuisbezorgd. Je betaalt dan 219 dollar in plaats van de uiteindelijke retailprijs van 269 dollar.

Amoled-scherm met 2k-resolutie

Alldocube prijst zijn X-tablet aan als een waardig alternatief voor de prijzige Samsung Galaxy Tab S4. Zo hebben beide tablets een 10,5 inch amoled-beeldscherm met 2k-resolutie, 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen met micro-sd-kaartje. Ook een usb-c-poort en 3,5mm-aansluiting zijn aanwezig. En net als de Tab S4 draait de Alldocube-tablet op Android 8 Oreo. 

Andere specificaties van de Alldocube X zijn een middenklasse MediaTek-processor met zes kernen, een 8000 mAh accu en MediaTek PE 2.0-oplaadtechnologie voor snelladen. Volgens de fabrikant gaat de accu tot 8 uur mee. De metalen tablet weegt ongeveer 500 gram en heeft 8 megapixel camera's aan de voor- en achterkant. In de zijkant zit een vingerafdrukscanner verwerkt. Alldocube belooft tenslotte 'hi-fi-geluidskwaliteit'. 

Wie de Alldocube X-tablet aanschaft via Indiegogo, moet rekening houden met verzendkosten en eventuele andere bijkomende kosten als het apparaat eruit wordt gehaald door de douane. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten