Deze verkoopautomaat heeft gezichtsherkenning

© CIDimport

Deze verkoopautomaat heeft gezichtsherkenning

Geplaatst: 8 december 2014 - 13:04

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:53

Redactie ID.nl

Smart Vendor Solutions brengt naar eigen zeggen als eerste een verkoopautomaat op de markt met gezichtsherkenning. De luxe Luce X2 Touch TV schotelt je daardoor een gepersonaliseerd menu aan snacks of drankjes voor.

Gebruikers van de automaat kunnen zelf bepalen of ze gebruik willen maken van de gezichtsherkenning. De machine begroet ze automatisch zodra ze er voor staan en onthoudt voorkeuren, zoals hoe sterk de koffie mag zijn en of er suiker bij moet.

Het systeem kan ook bepaalde producten uit de roulatie halen. Zo kan een ziekenhuis de automaat instellen om geen snacks met suiker aan te bieden aan patiënten, zo schrijft The Telegraph. Biedt de automaat ook pakjes sigaretten aan, dan kunnen die op deze manier worden weggehouden van minderjarigen. Een sportschool kan ongezonde snacks buitensluiten voor sporters die een streng dieet volgen.

Contactloos

De automaten worden ook uitgerust met een chip voor contactloos betalen. In de toekomt komt daar nog een sensor bij die je al van veraf ziet aankomen, aan de hand van de mobiele telefoon die je bij je draagt. Hoewel er nog geen automaten verkocht zijn, zouden verschillende partijen wel al interesse tonen. Het Verenigd Koninkrijk moet ze als eerste krijgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten