Deze zomer grote Windows 10-update met Windows Hello-uitbreiding en stylusbesturing 2016-04-04T11:11:05

Nintendo's eerste app 'Miitomo' lanceert morgen

Windows 10 draait op 270 miljoen apparaten

Deze zomer grote Windows 10-update met Windows Hello-uitbreiding en stylusbesturing

Deze zomer grote Windows 10-update met Windows Hello-uitbreiding en stylusbesturing

Microsoft brengt deze zomer een grote update voor Windows 10 uit. Daarin zitten een aantal grote nieuwe features, zoals ondersteuning voor stylussen voor externe apps. Ook wordt het mogelijk op apps en zelfs individuele websites in te loggen met Windows Hello.

Het bedrijf vertelt over de grote update tijdens Build, de grote ontwikkelaarsconferentie die ieder jaar plaatsvindt.
Microsoft wil geen precieze datum geven voor de grote update, die 'Redstone' gaat heten. Wel zegt het bedrijf dat het gaat om een 'verjaardagsupdate', die 'deze zomer' komt. Het lijkt er dan ook op dat de update eind juli uitkomt. Op 29 juli is Windows 10 precies één jaar oud.

Besturing met stylus

Met de grote update krijgen individuele apps ondersteuning voor besturing met een stylus. Daardoor kun je met een elektronische pen bepaalde handelingen uitvoeren.

Als voorbeeld laat Microsoft zijn eigen Office zien. Daarin wordt het straks mogelijk om een paragraaf door te kruisen, zodat het automatisch wordt verwijderd. Ook wordt het mogelijk om woorden bijvoorbeeld om te ruilen met een speciaal gebaar. Straks kunnen ook externe ontwikkelaars zo'n features toevoegen, zoals je speciale gebaren in de Facebook-app kunt gebruiken.

Windows Hello in apps

Ook wordt Windows Hello makkelijker te gebruiken door app-ontwikkelaars. Windows Hello is een methode om biometrisch in te loggen, een feature die op dure tablets en telefoons zoals de Surface Pro en Lumia 950 zit. Zoals we in in onze review van die laatste al schreven werkt dat erg goed, dus vonden we het altijd jammer dat de functie alleen werkte om een apparaat te ontgrendelen.

Nu kunnen ook ontwikkelaars de feature gebruiken. Dat betekent dat je op Windows 10 straks op de Facebook-app kan inloggen met een irisscan. Laat maar komen!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord