DHL laat drone medicijnen leveren

© CIDimport

DHL laat drone medicijnen leveren

Geplaatst: 24 september 2014 - 11:14

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:36

Redactie ID.nl

Pakketbezorger DHL zet in Duitsland voor het eerst een drone in voor het leveren van medicijnen en andere spoedbenodigdheden aan het nabijgelegen Waddeneiland Juist. Daarvoor maakt de zogenaamde parcelcopter een oversteek van twaalf kilometer.

De drone wordt niet bestuurd door mensenhanden en doet zijn tocht over de Noordzee dus op de automatische piloot. Wel is er te allen tijde toezicht vanaf de grond. Aan de kust is in Norddeich een grondstation opgericht van waar handmatig ingegrepen kan worden wanneer het nodig is, en wordt er contact gehouden met de luchtverkeersleiding.

Parcelcopter kan op een hoogte van 50 meter tot achttien meter per seconde afleggen en is op zo'n manier gebouwd dat het beschermd is tegen weerelementen en het water. Eenmaal aangekomen op Juist, pikt een reguliere DHL-courier het pakketje op vanaf de landingsplaats en brengt diegene het naar de uiteindelijke ontvanger. 

Amazon

Er zijn verder nog geen plannen om de drone in te zetten voor andere bezorgtaken. Webwinkel Amazon heeft daar overigens wel grootse plannen voor met Amazon Prime Air. Het duurt echter nog wel enkele jaren voor dat project werkelijk van de grond komt.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten